Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Γενς Σπαν : «Το 4ο κύμα είναι εδώ με πλήρη ισχύ»

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του υπουργού Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν και του επικεφαλής του γερμανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», Λόταρ Βίλερ, έγιναν αναφορές στην πορεία της πανδημίας της νόσου Covid στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

«Βιώνουμε μία πανδημία ανεμβολίαστων. Η αλήθεια είναι ότι θα νοσηλεύονταν πολύ λιγότεροι σε μονάδες εντατικής θεραπείας εάν εμβολιάζονταν περισσότεροι κατά της Covid», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Για τους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού και όσους έχουν νοσήσει, ο Γενς Σπαν επανέλαβε την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί επαφών και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως, αν και από τις αρχές Αυγούστου είχε συμφωνηθεί ότι οι άνω των 70 ετών και το προσωπικό των γηροκομείων θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση, μέχρι στιγμής, μόνο δύο εκατομμύρια Γερμανοί έχουν εμβολιαστεί. Κάτι που, όπως είπε, δεν είναι αρκετό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου «Robert Koch» ,Λόταρ Βίλερ ,«αν δεν ληφθούν αντίμετρα τώρα, το τέταρτο κύμα θα φέρει πολλά δεινά».Ο Γερμανός ειδικός ,κάλεσε ξανά τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Περίπου 16,2 εκατομμύρια άτομα άνω των 12 ετών δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί - συμπεριλαμβανομένων 3,2 εκατομμυρίων πολιτών, άνω των 60 ετών. «Η επιτάχυνση των ενισχυτικών εμβολιασμών είναι επίσης σημαντική», είπε ο Βίλερ ,διότι η ανταποκρισιμότητα στα εμβόλια μπορεί να μειωθεί μετά από μερικούς μήνες ακόμη και με δύο εμβολιασμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.