Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Bερολίνο: Επετειακή Συναυλία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Επετειακή Συναυλία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 

Με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών Σαξονίας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της αρχιμουσικού Κωνσταντίας Γουρζή, γιόρτασε η Πρεσβεία της Ελλάδoς στη Γερμανία -το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021, στο Bad Lausick της Σαξονίας- την 200η επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.   

Η Πρέσβης Μαρία Μαρινάκη με τον αν. Πρωθυπουργού της Σαξονίας Wolfram Günther
και τη μουσικό Κωνσταντία Γουρζή

Σε μια συγκλονιστική πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, η διακεκριμένη μαέστρος και συνθέτης μάγεψε και συγκίνησε το κοινό με το έργο της „Transformation 21”, που συνέθεσε ειδικά για την εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz.    

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρέσβυς της Ελλάδας στη Γερμανία, κα Μάρα Μαρινάκη, η οποία τόνισε την  πρωτοπόρο  θέση  της  Λειψίας  και  του Γερμανού  καθηγητή φιλοσοφίας Wilhelm Traugott Krug στη διαμόρφωση του Φιλελληνικού κινήματος στη Γερμανία, ενώ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα περαιτέρω εμβάθυνσης των ελληνογερμανικών σχέσεων, ώστε να παραδοθούν ακόμη πιο ισχυρές στις επόμενες γενιές.  

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Σαξονίας, κ. Wolfram Günther, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις της Λειψίας με την Ελλάδα από την αρχή του Απελευθερωτικού Αγώνα έως τις μέρες μας, καθώς και στην ισχυρή ελληνική κοινότητα στην περιοχή.   

Έναρξη της εκδήλωσης από την Πρέσβη Μαρία Μαρινάκη

Στη  συναυλία παρευρέθηκε και η κα  Χιόνα  Ξανθοπούλου-Schwarz, Πρόεδρος  του Ιδρύματος Schwarz, με τη στήριξη του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση και η δεξίωση που ακολούθησε.   

Το μουσικό πρόγραμμα περιελάμβανε, επίσης, πέντε από τους «Ελληνικούς χορούς» (Κλέφτικος, Τσάμικος, Πελοποννησιακός,  Ηπειρώτικος, Μακεδονικός) του Νίκου Σκαλκώτα -τους οποίους ο συνθέτης είχε εμπνευστεί κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο-  σε μια πρώτη παγκόσμια μεταγραφή για πνευστά όργανα, καθώς και έργα του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, του Ρίχαρντ Βάγκνερ, του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και του Γιόχαν Στράους.   

Η εκδήλωση είχε ενταχθεί στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Schwarz, παρουσία σημαινόντων προσκεκλημένων και τοπικών ΜΜΕ.  

Ο  αν. Πρωθυπουργός της Σαξονίας Wolfram Günther

H πρέσβης Μαρία Μαρινάκη, η μουσικός Κωνσταντία Γουρζαν,
ο Πρωθυπουργός της Σαξονίας Wolfram Günther και η Χιόνα  Ξανθοπούλου-Schwarz,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.