Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

BILD: Αυτή θα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Η BILD δημοσίευσε την κατανομή των Ομοσπονδιακών Υπουργείων μεταξύ των τριών κομμάτων του νέου κυβερνητικού συνασπισμού 

SPD: Καγκελάριος και Καγκελαρία, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Άμυνας, Υπουργείο Οικοδομών και Κατοικίας, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας.

Πράσινοι: Υπουργείο Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Οικογένειας, Υπουργείο Γεωργίας, Υπουργείο Περιβάλλοντος.

FDP: Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Υπουργείο Συγκοινωνιών, Υπουργείο Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής του FDP Christian Lindner θα είναι ο νέος Υπουργός Οικονομικών και θα αντικαταστήσει το νέο Καγκελάριο Olaf Scholz (SPD). Από την άλλη πλευρά, έχει καταστεί σαφές ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών θα πάει στους Πρασίνους και ότι νέα Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας θα είναι η Annalena Baerbock.

Στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση θα υπάρχουν δύο εντελώς νέα Υπουργεία. Το SPD θα ηγηθεί του νέου Υπουργείου Οικοδομών και Κατοικίας. Οι αρμοδιότητες του νέου Υπουργείου άνηκαν μέχρι τώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Οι Πράσινοι από πλευράς τους θα αποκτήσουν ένα υπερ-Υπουργείο, το οποίο θα συνδυάζει το μέχρι τώρα Υπουργείο Οικονομικών με την αποστολή της Προστασίας του Κλίματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, του νεοσύστατου Υπουργείου θα ηγηθεί ο Συμπρόεδρος των Πρασίνων, Robert Habeck.

Ο μόνος Υπουργός της τωρινής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης που θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του και στο μέλλον θα είναι ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εργασίας Hubertus Heil (SPD).

Ο Marco Buschmann (FDP) θα είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις πληροφορίες της BILD. Μέχρι τώρα ο Buschmann ήταν Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του FDP στο Bundestag και ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές των Φιλελευθέρων.

Τέλος, το Υπουργείο Μεταφορών δεν θα δοθεί τελικά στους Πρασίνους και τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Anton Hofreiter. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της BILD, το Υπουργείο Μεταφορών θα πάει στο FDP, και νέος Υπουργός θα γίνει ο ΓΓ του κόμματος Volker Wissing, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές των Φιλελευθέρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.