Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Γερμανία: Έκτακτη σύσκεψη για κορωνοϊό

«Η Ομοσπονδιακή και οι κρατιδιακές κυβερνήσεις θα συναντηθούν την επόμενη Πέμπτη σε μία σύσκεψη για την κρίση του κορωνοϊού»

«Ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD Olaf Scholz ανακοίνωσε στο Bundestag την επόμενη Διάσκεψη των Πρωθυπουργών την ερχόμενη Πέμπτη – Αυτό ανακοίνωσε στο Twitter και ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Hendrik Wüst»

Η συνάντηση Ομοσπονδίας και κρατιδίων για την καταπολέμηση της δραματικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη. Ο Πρόεδρος της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών και Πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Hendrik Wüst (CDU) προέβη σήμερα στη σχετική ανακοίνωση μέσω Twitter.

Ο νέος Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός της Θουριγγίας Bodo Ramelow (Die Linke), χαιρέτισε την απόφαση. «Τώρα που υπάρχει το προσχέδιο του νέου νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις, μια Διάσκεψη των Πρωθυπουργών έχει νόημα για να συζητήσουμε για τις λεπτομέρειες», δήλωσε στο RND. Το σχετικό νομοσχέδιο το επαίνεσε. «Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση. Παίρνουμε τα εργαλεία που χρειαζόμαστε και δεν είμαστε δεμένοι στην έκτακτη ανάγκη λόγω της επιδημίας», δήλωσε ο αριστερός πολιτικός.

Ωστόσο, επέκρινε την πρόταση νόμου σε ένα σημείο. «Με τον νέο νόμο, θα αναγκαστούμε να εκδίδουμε νέο Κανονισμό για τον κορωνοϊό κάθε τέσσερις εβδομάδες. Αυτό δεν έχει νόημα». Ένας νέος κανονισμός έχει νόημα μόνο αν κάτι αλλάξει πραγματικά, πρόσθεσε.

Ο Ramelow ανακοίνωσε ότι αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου στο Bundestag, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 18 Νοεμβρίου, θα συγκληθεί ειδική σύνοδος του Bundesrat στις 19 Νοεμβρίου.

Πηγή: RND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.