Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Spahn: «στο τέλος του χειμώνα. ..»

«Spahn: ‘Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα κάποιος θα είναι εμβολιασμένος ή θα έχει αναρρώσει ή θα έχει πεθάνει’»

«Spahn: ‘Πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα κάποιος θα είναι εμβολιασμένος ή θα έχει αναρρώσει ή θα έχει πεθάνει’»

Με τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Υπουργός Υγείας της Γερμανία, Jens Spahn οποίος προειδοποίησε ότι στο τέλος του χειμώνα ο καθένας στη Γερμανία είτε θα είναι εμβολιασμένος, είτε θα έχει αναρρώσει, είτε θα είναι νεκρός.

Ο υπηρεσιακός Υπουργός αναφέρθηκε στην έντονη κριτική που έχει δεχτεί λόγω της επιστολής που απέστειλε πρόσφατα το Υπουργείο στα ομόσπονδα κρατίδια, σύμφωνα με την οποία τις προσεχείς εβδομάδες θα περιοριστούν οι ποσότητες εμβολίου της Biontech που θα παραγγελθούν, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν πολλές δόσεις του εμβολίου της Moderna, που αν δεν διατεθούν, θα λήξουν. Ο Υπουργός επεσήμανε ότι «δυστυχώς» δόθηκε η εντύπωση ότι το μόνο πρόβλημα είναι η επικείμενη λήξη των εμβολίων της Moderna το πρώτο τρίμηνο του 2022, ωστόσο τόνισε ότι τα αποθέματα σε εμβόλια της Biontech εξαντλούνται, καθώς οι Γερμανοί επιλέγουν να εμβολιαστούν πρωτίστως με το συγκεκριμένο εμβόλιο και μάλιστα η ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες έχει αυξηθεί σημαντικά.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν και ειδικοί επιδημιολόγοι, που επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι όλα τα διαθέσιμα εμβόλια στη Γερμανία είναι ασφαλή και ιδιαιτέρως αποτελεσματικά, και μεταξύ αυτών πρωτίστως τα εμβόλια με τεχνολογία mRNA. Κάλεσαν, δε, τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «αυτό το δώρο», καθώς η επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Γερμανία και της κατάστασης στα νοσοκομεία της χώρας αποδίδεται στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.