Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Γερμανία: Μέτρα και για ανεμβολίαστους ;

Σε ένα προσχέδιο ψηφίσματος για την αυριανή σύνοδο κορυφής (καγκελάριος - πρωθυπουργοί κρατιδίων) που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ αναφέρει: Από τις 28 Δεκεμβρίου μόνο δέκα εμβολιασμένα άτομα και άτομα που έχουν αναρρώσει θα μπορούν να συναντώνται ιδιωτικά - σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα παιδιά έως 14 ετών εξαιρούνται από αυτό. 

Σύνοδος κορυφής Καγκελαρίου με Πρωθυπουργούς κρατιδίων
Φωτο: Gregory Giakis

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου, το πρότυπο του ψηφίσματος στάλθηκε από την Καγκελαρία το πρωί της Δευτέρας. Είναι επομένως ακόμη μια προσωρινή - σχέδιο - απόφαση. Εάν αυτοί οι περιορισμοί επαφών αποφασιστούν την Τρίτη, αυτό θα οδηγήσει σε σημαντική αυστηροποίηση του ισχύοντος κανονισμού στη Βαυαρία: Εκτός την εστίαση επιτρέπεται επί του παρόντος να συναντώνται το πολύ 50 εμβολιασμένα άτομα και άτομα που αναρρώνουν σε εσωτερικούς χώρους και 200 ​​σε υπαίθριους . Οι μόνες εξαιρέσεις είναι τα παιδιά που δεν είναι ακόμη δώδεκα ετών και τριών μηνών.

Η πρόταση για τη σύνοδο κορυφής ομοσπονδιακού προβλέπει και  περαιτέρω περιορισμούς. Για παράδειγμα, προτείνεται να κλείσουν κλαμπ και ντίσκο σε εσωτερικούς χώρους - (αυτό συνέβη ήδη πριν από εβδομάδες στη Βαυαρία).

Οι κανόνες για μεγάλες διοργανώσεις θαγίνουν αυστηρότεροι. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP, το σχέδιο ψηφίσματος αναφέρει: «Υπερπεριφερειακά αθλητικά, πολιτιστικά και συγκρίσιμα μεγάλα γεγονότα θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές από τις 28 Δεκεμβρίου 2021 ». Οι φίλοι του ποδοσφαίρου σε όλη τη Γερμανία πιθανότατα θα πρέπει να προετοιμαστούν ξανά για παιχνίδια χωρίς φιλάθλους. Η Bundesliga ξεκινά στις 7 Ιανουαρίου.

Παραμένουν οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους

Οι ήδη αυστηροί κανόνες για όλες τις συναντήσεις στις οποίες συμμετέχει τουλάχιστον ένα άτομο που δεν είναι ούτε εμβολιασμένο ούτε έχει αναρρώσει θα πρέπει να παραμείνουν, σύμφωνα με το προτεινόμενο ψήφισμα: Σε μια τέτοια περίπτωση, το πολύ δύο άτομα από άλλο νοικοκυριό μπορούν να ενταχθούν στα μέλη ενός νοικοκυριό.

Οι κανόνες 2G ή 2-plus (πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένα και ανάρρωση - με επιπλέον  αρνητικό τεστ) σε πολιτιστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής, εστιατόρια και πολλά καταστήματα θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται με συνέπεια αναφέρει το σχέδιο ψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.