Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Όλαφ Σολτς: θετικά σχόλια για την Ελλάδα

 Όλαφ Σολτς: Η Ελλάδα στη σωστή τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης

Bundesregierung/Denzel

Θετικά σχόλια για τις προσπάθειες της Ελλάδας για οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη έκανε ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Ο Όλαφ Σολτς σημείωσε ότι «όπως γνωρίζετε, έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να συνεργαστούμε με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο ίσχυε και όταν ήμουν υπουργός Οικονομικών. Ο κόσμος στην Ελλάδα έχει καταλάβει ότι αυτό πήγαινε πραγματικά καλά. Τώρα στην Ελλάδα τα πράγματα προχωρούν στη σωστή τροχιά ανάκαμψης και ανάπτυξης και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ πολύ».

Ο κ. Σολτς πρόσθεσε ότι την ίδια άποψη με αυτόν έχει και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Λίντνερ εξήρε τις επιτυχίες της ελληνικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Γερμανός καγκελάριος έκανε λόγο για ένα θετικό μήνυμα για τη χώρα μας, τονίζοντας ότι «και ο υπουργός Οικονομικών και σε αυτή την περίπτωση όλη η κυβέρνηση εκτιμά πολύ την πρόοδο στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην πανδημία, ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε ότι όλες οι χώρες -μέλη έχουν κατανοήσει τη χρησιμότητα και τις ευκαιρίες που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τόνισε, επίσης, ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι ενωμένη στη μάχη κατά της Covid-19 και ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια ισχυρή και κυρίαρχη Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: ertnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.