Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Χέντρικ Στρέεκ: Όλοι θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό

Κάθε πολίτης πρέπει να προετοιμαστεί ότι θα βρεθεί τουλάχιστον μία φορά θετικός στον κορωνοϊό στη ζωή του, λέει ο Γερμανός επιδημιολόγος, Χέντρικ Στρέεκ.

«Πρέπει να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι όλοι θα έρθουν σε επαφή με τον ιό ξανά και ξανά τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Στρέεκ στο Γερμανικο Πρακτορείο Ειδήσεων. Ωστόσο, προσθέτει, οι λοιμώξεις που θα εμφανιστούν, δεν θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα.

«Όμως όλοι πρέπει να προετοιμαστούν για να βγουν θετικοί στον κορωνοϊό μια φορά στη ζωή τους».

 Παρά τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, το 2021 δεν κύλησε όπως ήλπιζαν πολλοί. Ο Στρέεκ επιρρίπτει στους πολιτικούς την ευθύνη:  «Πιστεύω ότι δεν μας είχαν προετοιμάσει επαρκώς για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Με τον εμβολιασμό ήρθε η αίσθηση ότι η πανδημία τελείωσε. Έτσι δόθηκε  το μήνυμα: Εμβολιαστείτε, γιατί τότε ο κορωνοϊός θα τελειώσει για εσάς. Αυτό ήταν ένα μοιραίο σήμα. Δεν έγινε σαφές ότι τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα από την πανδημία. Και υπήρχε επίσης, περισσότερη επικοινωνιακή διαφήμιση, παρά εμβολιασμός».

Ο Στρέεκ πιστεύει σε ένα καλύτερο καλοκαίρι

Παρά το γεγονός ότι όλοι θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό κάποια στιγμή, οι προοπτικές του Στρεεκ για την επόμενη χρονιά είναι θετικές: «Θα έχουμε  ένα καλύτερο καλοκαίρι. Τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο οι αριθμοί θα πέσουν και πάλι σημαντικά».

Ωστόσο, εκτιμά ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε κύματα του ιού, προς το παρόν, τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Το πώς ακριβώς θα παρουσιαστούν ,εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, για παράδειγμα από τις παραλλαγές που έρχονται», τονίζει ο Γερμανός επιδημιολόγος.

Πηγή: DW


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.