Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Θεοφάνεια στον ποταμό Ρήνο

BILD: «Η εκκλησία τιμά με πομπή το Ρήνο: Ευλόγησόν το ύδωρ τούτο»

Μήπως ο Ρήνος σηκώθηκε από το κρεβάτι του με αφορμή αυτή τη γιορτή; Σε κάθε περίπτωση, τα κύματα του χτυπούσαν τα σκαλιά στην όχθη του Deutz στην Κολωνία, όταν ο πρωτοπρεσβύτερος Radu Constantin Miron πέταξε τρεις φορές στο νερό έναν μικρό ξύλινο σταυρό δεμένο με μία κορδέλα…

Την Πέμπτη η Ορθόδοξη Εκκλησία γιόρτασε τα Θεοφάνεια, εορτή που μεταξύ άλλων τιμά τη βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη –και στο πλαίσιο του εορτασμού ευλόγησε τον Ρήνο.

Περίπου 200 πιστοί προσήλθαν στην εκκλησία της ελληνορθόδοξης κοινότητας «Κοίμησις της Θεοτόκου» στις όχθες του Ρήνου στο Deutz, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Alt-St. Heribert. Ως έκφραση εγγύτητας συμμετείχε στην ορθόδοξη λειτουργία εκπροσωπώντας την Καθολική Εκκλησία της Κολωνίας ο Monsignore Robert Kleine. «Ο Ρήνος είναι ζωτικής σημασίας για τη Ρηνανία και την πόλη μας», δήλωσε.

Στη συνέχεια ο πρωτοπρεσβύτερος Miron οδήγησε την κοινότητα σε πομπή στον Ρήνο, προκειμένου να ευλογήσει το ποτάμι. Εκτός από τη βάπτιση του Ιησού, αυτή η πράξη υπενθυμίζει τη σημασία του νερού ως κομματιού της ζωντανής Κτίσης. «Το νερό έρχεται φέτος προς το μέρος μας, η διαδρομή δεν είναι τόσο μακριά», είπε ο Miron αναφερόμενος στην τρέχουσα υψηλή στάθμη του ύδατος στο Ρήνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.