Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Bobby Car : Κλείνει 50 χρόνια

 Για πολλούς είναι το πρώτο τους αυτοκίνητο: το Bobby Car έχει πλέον συνοδεύσει γενιές. Έχει ήδη πουληθεί περισσότερες από 20 εκατομμύρια φορές. 

Το νέο παιδικό επιβατικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη Διεθνή Έκθεση Παιχνιδιών στη Νυρεμβέργη. Εφευρέθηκε από τον κατασκευαστή παιχνιδιών Ernst Bettag στη γειτονική πόλη Fürth. Η εταιρεία του ονομαζόταν BIG, και έτσι στο νέο παιχνίδι δόθηκε ένα αγγλικό όνομα: «Bobby Car». 

Το αγγλικό όνομα επιλέχθηκε σκόπιμα για μια διεθνή καριέρα, επειδή εκείνη την εποχή υπήρχαν μόνο τρίκυκλα για μικρά παιδιά.

Ο ξυλογλύπτης Christian Meyer έκανε πράξη την ιδέα για αυτό το πρώτο σετ τροχών για μικρά παιδιά. Αλλά η προσδοκώμενη επιτυχία δεν υλοποιήθηκε στην αρχή. Το Bobby Car έμοιαζε με ένα vintage αυτοκίνητο και δεν ήταν καθόλου εμπνευσμένο. Ακόμη και το αφεντικό της εταιρείας Bettag το περιέγραψε ως «άσχημο παπάκι».

Αλλά η εργονομική λειτουργικότητα τον βοήθησε τελικά να πετύχει. Η οδήγηση ενός bobby αυτοκινήτου είναι καλή για τη σωστή στάση του σώματος, έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη και κυρίως στην ανάπτυξη των αρθρώσεων των παιδιών - αυτό ανακαλύφθηκε από επιστήμονες τη δεκαετία του 1990. 

Πολυάριθμα νηπιαγωγεία έχουν εξοπλιστεί με αμάξια . Χρησιμοποιείται θεραπευτικά για τις αρθρώσεις του ισχίου που έχουν εξαρθρωθεί.

Το μικρό runabout κατασκευάστηκε από την εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών BIG στο Fürth από την αρχή. Όμως μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε το εργοστάσιο το 1998. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε μια νέα τοποθεσία παραγωγής στο Burghaslach πάνω από τον αυτοκινητόδρομο Α3, στα μισά του δρόμου μεταξύ Würzburg και Νυρεμβέργης. Εδώ, περίπου 140 εργαζόμενοι εξακολουθούν να παράγουν 2.000 Bobby Cars κάθε μέρα. Στο μεταξύ, όχι μόνο το κλασικό σε κόκκινο, αλλά και περισσότερα από 100 ειδικά μοντέλα, μερικά από τα οποία αναπτύχθηκαν από κοινού από σχεδιαστές σταρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.