Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Eυρωζώνη: «Η ανεργία μειώνεται»

Η ανεργία στην Ευρωζώνη έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού πριν από περισσότερο από ενάμιση χρόνο. 

Το προσαρμοσμένο στις εποχικές διακυμάνσεις ποσοστό ανεργίας μειώθηκε το Νοέμβριο στο 7,2 από 7,3% τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε χθες η Eurostat. Η τελευταία φορά που σημειώθηκε χαμηλότερη τιμή ήταν τον Μάρτιο του 2020 με 7,1%. Συνολικά 11,83 εκ. άνθρωποι καταγράφηκαν ως άνεργοι -222.000 λιγότεροι από τον προηγούμενο μήνα και 1,41 εκ. λιγότεροι απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν. Ωστόσο, το νέο κύμα κορωνοϊού θα μπορούσε να επιβαρύνει την ευρωπαϊκή αγορά Εργασίας. 

Το βαρόμετρο που μετρά την ατμόσφαιρα στην αγορά Εργασίας μειώθηκε τον Δεκέμβριο κατά 1,2 σε 101,2 μονάδες, όπως διαπίστωσε το Ινστιτούτο Ερευνών για την Αγορά Εργασίας και το Επάγγελμα (ΙΑΒ).

«Το κύμα της "Όμικρον" ρίχνει ήδη τη σκιά του στις προοπτικές της ευρωπαϊκής αγοράς Εργασίας», εξήγησε ο εμπειρογνώμονας του IAB, Enzo Weber. Το ποσοστό ανεργίας ήταν το Νοέμβριο ιδιαίτερα χαμηλό στην Ολλανδία (2,7%) και στη Γερμανία (3,2%). Η υψηλότερη τιμή παρατηρήθηκε στην Ελλάδα (13,4%).

Πηγή: Eurostat 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.