Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Αυστρία: Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Εως 3.600 € πρόστιμο

Στην Αυστρία ισχύει πλέον ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους. ;Hδη έχει υπογράψει ο Πρόεδρος της χώρας και από αύριο θα τεθεί σε εφαρμογή. Ποια θα είναι τα βήματα και πόσo τα πρόστιμα.

Φάση πρώτη

Η κυβέρνηση θα αποστείλει επιστολή σε όλους τους Αυστριακούς τις ερχόμενες εβδομάδες, ενημερώνοντάς τους για τους νέους νόμους και δίνοντάς τους ένα μήνα για να συμμορφωθούν.

Εξαιρέσεις προβλέπονται μόνο για τις εγκύους, εκείνους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους και εκείνους που έχουν νοσήσει πρόσφατα.

Σε πρώτο χρόνο δεν θα επιβληθούν πρόστιμα.

Φάση δεύτερη

Στα μέσα Μαρτίου, όλα αυτά θα αλλάξουν. Η αστυνομία θα αρχίσει να πραγματοποιεί τυχαίους ελέγχους εμβολιασμού, μεταξύ άλλων και σταματώντας αυτοκίνητα.

Όσοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, θα λαμβάνουν πρόστιμο €600.

Όσοι υποβάλουν ένσταση, θα δουν το πρόστιμο να αυξάνεται στα €3.600.

Φάση Τρίτη

Στο τελευταίο στάδιο εφαρμογής του μέτρου, για το οποίο δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα επίσημο αρχείο εμβολιασμού όλων των κατοίκων και θα αρχίσει να εκδίδει αυτομάτως πρόστιμα σε όσους δεν έχουν συμμορφωθεί στη νομοθεσία.

Σε περίπτωση που μέχρι τότε η πανδημία έχει υποχωρήσει, αυτό το μέτρο ενδέχεται να μείνει στα χαρτιά.

Η γνώμη των Αυστριακών

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αυστριακοί στηρίζουν την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, όμως το ζήτημα έχει «μπετονάρει» το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατεβαίνουν στους δρόμους τους τελευταίους μήνες εκφράζοντας την αντίρρησή τους για τα μέτρα – με προεξάρχοντα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο οποίος προτάθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο, όταν τα κρούσματα βρίσκονταν σε έξαρση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.