Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Baerbock: "Θα τους δεχτούμε όλους"

 «Η Baerbock για τους πρόσφυγες από την Ουκρανία – ‘Θα τους δεχτούμε όλους’»

Στη σημερινή συνάντηση της ομοσπονδιακής Υπουργού Εξωτερικών, Annalena Baerbock, με τον Σλοβένο ομόλογό της, Anze Logar, ανακοίνωσε περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι ήδη η Γερμανία έχει διαθέσει 16 εκατ. ευρώ, αλλά θα ακολουθήσει και επιπρόσθετη βοήθεια. Αναφερόμενη στους  Ουκρανούς που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, υπογράμμισε ότι η Γερμανία συνεργάζεται με τους γείτονές της στην Ανατολική Ευρώπη, προκειμένου να παρασχεθεί επί τόπου βοήθεια στους ανθρώπους στα σύνορα της Ουκρανίας αλλά και προκειμένου να μπορέσουν να μεταφερθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Η Ευρώπη βρίσκεται «στο πλευρό των Ουκρανών και θα τους δεχτούμε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός, διευκρινίζοντας ότι θα παρασχεθεί βοήθεια σε όλους όσοι αναζητούν προστασία, ακόμη και αυτούς χωρίς ουκρανικό διαβατήριο. Διεξάγονται συνομιλίες με χώρες όπως το Ισραήλ ή χώρες στην Ασία, των οποίων πολίτες βρίσκονταν στην Ουκρανία, προκειμένου να οργανωθεί αυτή η διαδικασία.

Η Γερμανία μέχρι στιγμής έχει καταβάλει στο Ταμείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας του ΟΗΕ επιπρόσθετα 5 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν στην Ουκρανία, ενώ 10 εκατ. ευρώ διαθέτει στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και ένα εκατ. ευρώ στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, που δραστηριοποιείται στα σύνορα της Ουκρανίας.

Πηγή: DIE WELT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.