Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Ιταλία: Καταργεί την μάσκα σε εξωτερικούς χώρους

Λόγω της μείωσης του αριθμού των μολύνσεων, η Ιταλία θα άρει την απαίτηση για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους από την Παρασκευή. 

Η ιταλική κυβέρνηση ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εισήγαγε το συγκεκριμένο μέτρο σε εξωτερικούς χώρους, την άνοιξη του 2020. Στο μεταξύ, είχε καταργηθεί ξανά, αλλά ήταν και πάλι υποχρεωτική από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους λόγω του αυξανόμενου αριθμού μολύνσεων.

Η τιμή επίπτωση των επτά ημερών στην Ιταλία μειώθηκε από πάνω από 2000 σε 1127 σε δύο εβδομάδες.

Το ποσοστό εμβολιασμού είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: το 88,47 % των ατόμων άνω των δώδεκα ετών έχουν πλήρη εμβολιαστική προστασία και το 81,8% του γενικού πληθυσμού. Στην Ιταλία, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός για όλους άνω των 50 ετών όπως και οι εργαζόμενοι σε νοσοκομείο, γηροκομείο, αστυνομία και σχολείο, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, πρέπει να εμβολιαστούν κατά του Covid. 

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης απαιτείται επίσης για τη συμμετοχή σε μεγάλο μέρος της δημόσιας ζωής. 

Στην Ιταλία, η υποχρέωση 2G ισχύει μεταξύ άλλων σε μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, λεωφορεία και τρένα. 

Ενόψει της εξέλιξης της μόλυνσης και του εμβολιασμού, η κυβέρνηση εξετάζει επίσης την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα για περίπου δύο χρόνια. Αυτό το βήμα θα μπορούσε να γίνει στα τέλη Μαρτίου, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Κόστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.