Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Eλληνες εξωτερικού: Εξετάσεις Στρατιωτικών Σχολών

Το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των Προκαταρκτικών Εξετάσεων (ΠΚΕ) για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 , σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τις εξετάσεις Ελλήνων Εξωτερικού έχει ως ακολούθως:

Έναρξη Προκαταρκτικών Εξετάσεων ΠΚΕ: Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

Πέρας ΠΚΕ: Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022.

Tυχόν περιστατικά νόσησης COVID-19 (λόγοι ανωτέρας βίας) θα αντιμετωπίζονται με άλλη ανακοίνωση.

Για τη συμμετοχή στις ΠΚΕ, οι προσερχόμενοι την πρώτη ημέρα στο Εξεταστικό Κέντρο επιθυμίας τους απαιτείται να προσκομίσουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο. Δεν απαιτείται η επίδειξη του δελτίου ταυτότητας υποψήφιου του ΥΠΑΙΘ, που αφορά στη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τα καθορισθέντα στην παρ. 10δ «Προσόντα Υποψηφίων» της ΕΔΥΕΘΑ 3/22 (ΟΕ), οι επιτυχόντες/ούσες απαιτείται όπως κατά την κατάταξή τους καταθέσουν επικυρωμένα και μεταφρασμένα από αρμόδιους φορείς τα πτυχία αγγλικής γλώσσας που κατέχουν. Παρόλα αυτά και κατά την αποστολή – κατάθεση των δικαιολογητικών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (Αίτησης-Υπεύθυνης δήλωσης των υποψήφιων των Παραγωγικών Σχολών των ΕΔ), αρκεί η φόρτωση των πτυχίων αγγλικής Γλώσσας ως ακριβούς αντιγράφου επικυρωμένου από δικηγόρο.

Επισημαίνεται ότι λόγω της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης, οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις ΠΚΕ απαιτείται να ενημερώνονται τακτικά για τις επικαιροποιημένες οδηγίες αντιμετώπισης της μετάδοσης του COVID-19, οι οποίες θα εκδοθούν πριν την διενέργεια των εξετάσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.