Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Η Δημοτική Σύμβουλος Ζ. Μπέλλου: μιλάει στο "ΔΟΡΥΦΟΡΟ"

Στο πλαίσιο της προβολής δράσεων στελεχών του Ελληνισμού ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ συζήτησε με την δημοτική σύμβουλο στο Δήμο του Οφφενμπαχ Ζαχαρούλα Μπέλλου.

Πέρασε ένας χρόνος από την εκλογή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Οφφενμπαχ. Αν και με περιορισμούς λόγω του κορωνοιού θα θέλαμε να μας μεταφέρετε κάποιες από τις εμπειρίες σας. Πως σας αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί σας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως μια ισότιμη δημοτική σύμβουλο ή ως εκπρόσωπο μιας μειονότητας ;

Καθώς δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στο Δημοτικό Συμβούλιο (είχα εκλεγεί και το 2016) η κατάσταση για μένα ήταν λίγο - πολύ γνωστή. Επιπλέον το γεγονός ότι στο Δήμο του Οφφενμπαχ πάνω από το 60% των κατοίκων έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο έχει ως αποτέλεσμα και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι να έχουν αυτό το χαρακτηριστικό και συνεπώς να μην τίθεται θέμα όσον αφορά την αντιμετώπισή μας καθώς υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο ενσωμάτωσης.

Συμμετέχετε σε επιτροπές του Δήμου και αν ναι σε ποιες ;

Ως Δημοτική Σύμβουλος συμετέχω στην επιτροπή κοινωνικων θεμάτων του Δήμου και ταυτόχρονα είμαι επικεφαλής της αντίστοιχης επιτροπής στον ομάδα εργασίας του CDU. Eπιπλέον είμαι μέλος της επιτροπής διευθέτησης θεμάτων του Jobcenters (υπηρεσία εργασίας).

Στο CDU είμαι Πρόεδρος στην μια από τις τέσερεις περιφερειακές οργανώσεις του δήμου και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του CDU. Τέλος, συμμετέχω ως εθελόντρια - άμμισθη δικαστής στο πρωτοδικείο του Οφφενμπαχ.

Η εκλογή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο δημιούργησε προοπτικές συμμετοχής και άλλων συμπατριωτών μας στα τοπικά κοινά ;

Με δική μου πρωτοβουλία επαναλειτούργησε η ένωση Ελλήνων του Οφφενμπαχ η οποία συμμετείχε και στις εκλογές ανάδειξης του νέου Συμβουλίου Αλλοδαπών, ένα όργανο συμβουλευτικό προς το Δήμο και στο οποίο τα τελευταία 10 χρόνια δεν είχαμε εκπροσώπηση. Στις τελευταίες εκλογές, καταφέραμε με την Ελληνική Ενωση να έχουμε 3 αντιπροσώπους στο Συμβούλιο Αλλοδαπών.

Ως Δημοτική σύμβολος είμαι φυσικά στη διάθεση για κάθε συμπατριώτη σε θέματα που έχουν να κάνουν με το Δήμο και τη διοίκηση.

Αντιμετωπίσατε εντός του Δημοτικού Συμβουλίου προβλήματα σε σχέση με τη συνεννοήση για θέματα κορωνοιού όπως περιοριστικά μέτρα και εμβολιασμό;

Όπως σε κάθε μεγάλη πόλη έτσι και στο Οφφενμπαχ υπήρξαν προβλήματα με την υλοποίηση των περιορισμών για την πανδημία. Στο τέλος όμως μπορούμε να ισχυριστούμε ότι το όλο εγχείρημα είχε επιτυχία. Ιδιαίτερες αντιστάσεις στα μέτρα δεν παρατηρήθηκαν.

Το Όφφενμπαχ (χωρίς να είναι μεγαλούπολη) ήταν από τους Δήμους που ανά διαστήματα είχε πολύ υψηλή τιμής επίπτωσης (Inzidenz) πανγερμανικά. Εχετε εσείς ή ο Δήμος καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα γιατί συμβαίνει αυτό ;

Δυστυχώς παρατηρήθηκε ότι σε κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία καταγράφηκε μεγάλο ποσοστό σε μετανάστες. Υπήρχε αφενός μικρή διάθεση για τήρηση των μέτρων προφύλαξης και παράλληλα μικρή προθυμία εμβολιασμού.

Δεν προλάβαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε σιγά σιγά αλλά σταθερά να μειώνονται οι δείκτες του κορωνοιού και ξέσπασε πόλεμος στην Ουκρανία. Πως αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί σας στο Δημοτικό Συμβύλιο τον πόλεμο. Υπάρχει διαπαραταξιακή συεννόηση ;

Ναι, διαπαραταξιακά εκφράστηκε η βούληση της υποδοχής Ουκρανών προσφύγων ενώ παράλληλα υπήρξαν διαπαραταξιακές εκδηλώσεις κατά του πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.