Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

G7: Δεν θέλουν να πληρώσουν τη ρωσική ενέργεια με ρούβλια

Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND) « ‘Δεν θα διχαστούμε’ – Οι G7 δεν θέλουν να πληρώσουν τη ρωσική ενέργεια με ρούβλια, σύμφωνα με τον Habeck»

«Οι Υπουργοί Ενέργειας της ομάδας G7 συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη για την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία – τέθηκε το θέμα της απαίτησης του Putin να πληρώνονται στο μέλλον οι προμήθειες ενέργειας σε ρούβλια. Ο ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας, Robert Habeck, ενημέρωσε για τις συνομιλίες. ‘Δεν θα διχαστούμε’, είπε ο Habeck»

Το πρακτορειακό δημοσίευμα αναφέρει ότι κατόπιν πρόσκλησης του ομοσπονδιακού Υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Robert Habeck (Κόμμα των Πρασίνων), οι Υπουργοί Ενέργειας της ομάδας G7 συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη και συνομίλησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και ειδικότερα για την απαίτηση του Ρώσου Προέδρου να καταβάλλεται το αντίτιμο για τις προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Τα κράτη της ομάδας G7 και οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. συμφώνησαν ότι αυτό δεν επιτρέπεται. «Δεν θα διχαστούμε», δήλωσε ο Robert Habeck, που τόνισε ότι οι επιχειρήσεις που θίγονται δεν πρέπει να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα. Ο Putin είναι ‘με την πλάτη στον τοίχο’, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός, ο οποίος πρόσθεσε ότι με τα ρούβλια ο Ρώσος Πρόεδρος θέλει να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αυτό όμως που δεν μπορεί να κάνει είναι να ανταλλάξει συνάλλαγμα με άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.