Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

«Ο Lindner υπερασπίζεται τα σχέδια της Ελλάδας»

Börsen-Zeitung: Σύμφωνα με το σύντομο ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας, η οποία επικαλείται πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας πρόκειται εντός του Μαρτίου, κατά τη βούληση του Υπουργού Οικονομικών, Christian Lindner (FDP), να δώσει το πράσινο φως ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να αποπληρώσει πρόωρα δόσεις των δανείων της. 

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το πρακτορείο Reuters, και το οποίο έχει αποδέκτη την Πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου, Bärbel Bas, μέχρι τις 25 Μαρτίου τόσο η Ολομέλεια όσο και η Επιτροπή Προϋπολογισμού θα έχουν ασχοληθεί με το θέμα ώστε να δώσουν το πράσινο φως, καθώς στις 28 Μαρτίου αναμένεται να ληφθεί η σχετική απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ελλάδα, υπενθυμίζει το δημοσίευμα, προτίθεται να αποπληρώσει νωρίτερα από το αναμενόμενο τη δόση ύψους 1,86 δις. ευρώ από το δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς επίσης δόση ύψους 2,65 δις. ευρώ από το πρώτο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης, για την αποπληρωμή της οποίας οι χώρες της ευρωζώνης και ο ESM έχουν ήδη εκφραστεί θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.