Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

TAZ: Το αυτογκόλ του Ζελένσκi

 Το αυτογκόλ του Ζελένσκι», με αυτόν τον τίτλο επιγράφει η αριστερή εφημερίδα TAZ σχόλιο για τη ματαίωση από το Κίεβο της επίσκεψης Σταϊνμάιερ, κίνηση που χαρακτηρίζει "κοντόφθαλμη" και εξηγεί το γιατί: "Διότι έτσι ενισχύει τους σκεπτικιστές αυτής της χώρας που προτιμούν να μείνουν εκτός. 

Αυτή η προσβολή δεν έχει καμιά σχέση με τις αξιοθαύμαστες ικανότητες, με τις οποίες ο Ζελένσκι εμπνέει τη συμπάθεια της Δύσης για τη χώρα του. Η ματαίωση της επίσκεψης βλάπτει τα ουκρανικά συμφέροντα… είναι ένα είδος εκβιασμού του Βερολίνου. 

Ο Ζελένσκι θέλει να έρθει στο Κίεβο ο Σολτς, όπως και ο Μπόρις Τζόνσον, με όπλα στις αποσκευές του, αλλά με τα ίδια του τα χέρια έχει χτίσει ένα υψηλό εμπόδιο. Δηλαδή ο Γερμανός Πρόεδρος δεν επιτρέπεται να έρθει, αλλά θα πρέπει να έρθει τώρα ο Σολτς; 

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο καγκελάριος θα συναινούσε σε αυτήν την πολιτική συμβόλων και με την επίσκεψή του να νομιμοποιούσε εκ των υστέρων τον "ντροπιασμό" του Γερμανού Προέδρου, ούτε θα έπρεπε και να το κάνει" υποστηρίζει ο σχολιαστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.