Τρίτη 10 Μαΐου 2022

39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα : 6 μετάλλια και 2η θέση για την Ελληνική ομάδα

Έξι μετάλλια και δεύτερη θέση για την Ελληνική ομάδα στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία έχει την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσει την μεγάλη επιτυχία των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχαν στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία και την Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπη στην πόλη Αγρός της Κύπρου στις 4-9 Μαΐου 2022.
 
Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας σημαντικός θεσμός διεθνούς αναγνώρισης στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Ευρωπαϊκές χώρες με σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά, όπως η Αγγλία και η Ιταλία συμμετείχαν στην 39η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, που φέτος διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας με φυσική παρουσία.
 
Όλοι οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να διακριθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό, κατακτώντας 2 Χρυσά, 2 Αργυρά και 2 Χάλκινα Μετάλλια, φέρνοντας την Ελληνική ομάδα στη 2η θέση της γενικής κατάταξης. Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη όλων των εποχών στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Συγκεκριμένα:

  • Λιγνός Ορέστης, Εκπαιδευτήρια Ελληνική Παιδεία Χρυσό Μετάλλιο
  • Φωτιάδης Πρόδρομος Γυμνάσιο –Λ.Τ. Νικηφόρου Δράμας Χρυσό Μετάλλιο
  • Λιάμπας Παναγιώτης Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Αργυρό Μετάλλιο
  • Πετράκης Εμμανουήλ 2ο ΓΕΛ Αγρινίου Αργυρό Μετάλλιο
  • Τζαχρήστας Γεώργιος Δωδωναία Εκπαιδευτήρια Ιωαννίνων Χάλκινο Μετάλλιο
  • Γεωργελές Γεώργιος 2ο ΓΕΛ Ξάνθης Χάλκινο Μετάλλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.