Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Bερολίνο: Eγκαίνια της Έκθεσης:«Οι Κόσμοι του Σλήμαν»

Πραγματοποιήθηκαν χθες με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης: «Οι Κόσμοι του Σλήμαν», που φιλοξενείται στην James Simon Gallery και στο Νέο Μουσείο στη Νήσο των Μουσείων του Βερολίνου.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Γερμανίδα Υφυπουργός αρμόδια για θέματα πολιτισμού, κα Claudia Roth, η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Γερμανία, κα Μάρα Μαρινάκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας και Έξαρχος Κεντρικής Ευρώπης, κ.κ. Αυγουστίνος, ο Δήμαρχος Βερολίνου, Dr. Klaus Lederer, η Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, κα Άννα-Βασιλική Καραπαναγιώτου, ο Διευθυντής του Πρωσικού Ιδρύματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Hermann Parzinger, ο Διευθυντής Προϊστορίας και Πρωτο-ιστορίας των Κρατικών Μουσείων του Βερολίνου κ. Matthias Wemhoff και πολλών ακόμα εκλεκτών καλεσμένων.
 
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα Λίνα Μενδώνη απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βιντεομηνύματος, τονίζοντας «τη σημασία της παρουσίασης αυτού του έργου που σηματοδοτεί την επέτειο των 200 ετών από τη γέννηση του Ερρίκου Σλήμαν, της εμβληματικής αυτής προσωπικότητας που ανακάλυψε την Ομηρική Τροία και το λεγόμενο «Θησαυρό του Πριάμου» στη Μικρά Ασία, ανέσκαψε τις θρυλικές Μυκήνες, την Τίρυνθα και τον Ορχομενό στην Ελλάδα και έφερε στο φως μερικούς από τους πρώτους πολιτισμούς της Ευρώπης».
 
Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ανοίγει σήμερα τις πόρτες της στο κοινό και θα διαρκέσει έως τις 6 Νοεμβρίου 2022.

Πηγή: Ελληνική Πρεσβεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.