Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Χρήστος Κατζίδης: Θα εκλεγεί πάλι Βουλευτής Βόννης;

Ο Ελληνογερμανός βουλευτής διεκδικεί άλλη μια πενταετία στη βουλή της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, στις εκλογές της Κυριακής (15.05). Με την ελληνική ομογένεια διατηρεί στενούς δεσμούς.

Ελληνικής καταγωγής με προγόνους από τον Πόντο, ο πατέρας του γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετανάστευσε στο Βέλγιο και αργότερα βρέθηκε στη Γερμανία.

Την αγάπη του για την πολιτική ανακάλυψε ο Κατζίδης ως στέλεχος της αστυνομίας. Στην αρχική φάση της πολιτική του ζωής υπάρχει μια «κίτρινη κηλίδα», όπως λέει ο ίδιος, στο βιογραφικό του, χαρακτηριστικό χρώμα των Φιλελευθέρων, όπου βρέθηκε για ένα μικρό διάστημα. Από χαμηλόβαθμο στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος γίνεται το 2014 δημοτικός σύμβουλος στη Βόννη, που του δίνει την ώθηση να περάσει στις εκλογές του 2017 στα βουλευτικά έδρανα του Ντίσελντορφ.

Αλλά ποιες είναι οι νέες προκλήσεις, οι νέοι στόχοι για την επόμενη πενταετία; «Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν συμβεί πολλά. Τότε τα θέματά μας ήταν εσωτερική ασφάλεια, παιδεία, οικονομία, συγκοινωνία.

Φέτος δεν έχουν αλλάξει πολλά, αλλά προστέθηκε η προστασία του κλίματος και το περιβάλλον, που συνδέονται με την συγκοινωνία.

Δηλαδή έχουμε τα ίδια θέματα με τότε, αλλά η πίεση αυξήθηκε λόγω διαφόρων κρίσεων από τις καταστροφές που ζήσαμε, πλημμύρες, κορωνοϊός, πόλεμος στην Ουκρανία. Έχουν αλλάξει κάποια πράγματα που θα πρέπει να καταπολεμήσουμε. Κι αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα έχει ο πόλεμος».

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.