Τρίτη 24 Μαΐου 2022

Παιδίατροι: Διαμαρτυρία για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης»

Οι Γερμανοί παιδίατροι διαμαρτύρονται για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης με την ευλογιά των πιθήκων. Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων είναι «πολύ λιγότερο μεταδοτικός από τον covid και μεταδίδεται σχεδόν αποκλειστικά μέσω στενής σωματικής επαφής και σωματικών υγρών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Παιδιάτρων (BVKJ), Τόμας Φίτσμπαχ στην «Neue Osnabrücker Zeitung». Τα καταγεγραμμένα κρούσματα οφείλονται «κυρίως σε σεξουαλικές επαφές, επομένως, τα παιδιά σίγουρα δεν είναι μεταξύ εκείνων με αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης», προσθέτει ο δρ Φίτσμπαχ.

Οι Γερμανοί παιδίατροι διαμαρτύρονται για απόπειρα «εκφοβισμού και τρομοκράτησης» της κοινής γνώμης με την ευλογιά των πιθήκων
Στο ίδιο μήκος κύματος,ο δρ Τόμπιας Τενενμπάουμ ,πρόεδρος της Γερμανικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμωδών Νοσημάτων, τονίζει ότι «στη σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη, είναι εξαιρετικά απίθανο τα παιδιά να μολυνθούν από ευλογιά των πιθήκων» και εξηγεί: «Δεν υπάρχουν επίσης γνωστές περιπτώσεις εξάπλωσης της ευλογιάς των πιθήκων στις οικογένειες στην Ευρώπη, επομένως οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν αυτή τη στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.