Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

"Το ταξίδι του Söder στην Αθήνα"

Τετραήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βαυαρίας και επικεφαλής της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), Markus Söder, στην Αθήνα, ο οποίος συνοδεύεται από βουλευτές του CSU στο τοπικό .

Foto: Bayerischer Regierung

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας ξεκίνησε χθες την επίσκεψή του στην Αθήνα, συνοδεία 50 μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και, όπως δήλωσε στο DPA,  «η συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είναι για εμένα πολύ σημαντική. Τον γνωρίζω εδώ και καιρό. Εκτός από τις πολυσχιδείς πολιτισμικές και ανθρώπινες σχέσεις, θέλουμε να ξεκινήσουμε και έναν ενεργειακό διάλογο», τόνισε ο κ. Söder, αναφερόμενος στη συνέχεια στον τερματικό υγροποιημένου φυσικού αερίου που κατασκευάζεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και σημειώνοντας ότι πιθανόν να υπάρχει η δυνατότητα κοινής αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά και μεταφοράς του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαυαρία μέσω αγωγών.

Foto: Bayerische Regierung
Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας δήλωσε περαιτέρω ότι εξαιτίας των υψηλών τιμών στην ενέργεια και λόγω της ανησυχίας για τον ενεργειακό ανεφοδιασμό στο μέλλον, θα πρέπει να αξιοποιηθούν «όλες οι εναλλακτικές», ώστε να ενισχυθούν οι «νότιες διαδρομές της Βαυαρίας». «Ό,τι βρίσκεται νότια και νοτιοανατολικά της Βαυαρίας, είναι σημαντικό. Λειτουργούμε ως γέφυρα για ολόκληρη τη Γερμανία». Ο κ. Söder επεσήμανε ότι για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και αυτό ισχύει και για κοινά ενεργειακά προγράμματα με άλλες χώρες. «Θα άξιζε για παράδειγμα να εξετάσουμε αν μπορούμε να δρομολογήσουμε ένα κοινό ηλιακό πάρκο για την κοινή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Söder.

Ο Markus Söder εκτός από τον Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Σακελλαροπούλου, και τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα, ενώ προγραμματίζεται και επίσκεψη σε δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Οι σχέσεις ανάμεσα στη Βαυαρία και την Ελλάδα είναι παραδοσιακά πολύ καλές, τόνισε ο Markus Söder πριν το ταξίδι του, προσθέτοντας ότι ναι μεν υπήρξε κάποια ένταση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η οποία όμως αποκλιμακώθηκε, «λόγω και του ότι η νέα κυβέρνηση ακολουθεί μια στέρεα και σοβαρή πορεία στα δημοσιονομικά».

Ο κ. Söder δήλωσε επίσης ότι είχε μια «μακρά και πολύ φιλική συνομιλία» με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη 

«Ο Söder προσκαλεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην πόλη Bayreuth»

Το ρεπορτάζ του Daniel Cremer αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας, Markus Söder, προσκάλεσε τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Wagner στις 25 Ιουλίου στην πόλη Bayreuth της Βαυαρίας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση. Στα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα προβληθεί η όπερα «Τριστάνος και Ιζόλδη», σημειώνει το σύντομο ρεπορτάζ.

Πηγή: DIE WELT, BILD



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.