Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Οι τουρίστες των πάρτυ επέστρεψαν στη Ζάκυνθο

Deutsche Welle: «Μετά από ένα διάλειμμα δύο ετών λόγω του κορωνοϊου, συρρέουν οι τουρίστες των πάρτυ στο νησί της Ζακύνθου. Παρόλο που η Ελλάδα εξαρτάται από τον τουρισμό, πολλοί ντόπιοι είναι ενοχλημένοι»

 Η Heidi Fuller-Love αναφέρεται στη συρροή τουριστών στη Ζάκυνθο, και ιδίως στον Λαγανά, όπου οι τουρίστες κάνουν πάρτυ καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται και να δηλώνουν στη DW ότι οι Αρχές δεν κάνουν τίποτε και ότι ο Λαγανάς έχει βλάψει τη φήμη της Ζακύνθου. Όπως αναφέρει επιχειρηματίας της περιοχής, η Ζάκυνθος έχει πολλές ομορφιές, όχι μόνο το πασίγνωστο Ναυάγιο, αλλά και πανέμορφα παραδοσιακά χωριά και οινοποιεία, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει το τοπικό κρασί «Βερντέα», καθώς επίσης την προστατευόμενη περιοχή για τις χελώνες καρέτα-καρέτα, επομένως η Ζάκυνθος είναι πολλά περισσότερα από τον Λαγανά. 

Στη DW μιλά και ξενοδόχος η οποία δραστηριοποιείται στον βιώσιμο τουρισμό και εξηγεί ότι η κατάσταση με τους τουρίστες έχει βγει εκτός ελέγχου και ότι με την πανδημία έγινε προσπάθεια να μπει τάξη στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, και μάλιστα για κάποιο διάστημα μέρος του είχε μετατραπεί σε πεζόδρομο, ώστε να είναι πιο ασφαλής για τους πολλούς μεθυσμένους τουρίστες, κάτι που ωστόσο ζημίωσε τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα της περιοχής. Δεν είναι όλοι της ίδιας άποψης, καθώς διευθυντικό στέλεχος άλλου ξενοδοχείου υπογραμμίζει ότι έστω και αν πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, είναι ωραίο να βλέπει κανείς τον Λαγανά να σφύζει και πάλι από τουρίστες, ιδίως νέους ανθρώπους που μετά από δύο χρόνια πανδημίας θέλουν να περάσουν καλά. 

Τέλος, το δημοσίευμα μας μεταφέρει στην Αττική και συγκεκριμένα στον Άλιμο, τον πρώτο δήμο που προσπάθησε να θέσει υπό έλεγχο το πρόβλημα της φασαρίας τη νύχτα και της κατανάλωσης αλκοόλ, απαγορεύοντας τη μουσική μετά τις 23.00. Μιλώντας στη DW, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, τονίζει ότι ο Δήμος υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την επιχειρηματικότητα, είναι όμως πολύ σημαντικό να δείχνουμε σε όλους, ιδίως τους κατοίκους της περιοχής, τον δέοντα σεβασμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.