Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Tagesschau «H Deutsche Welle απαγορεύτηκε στην Τουρκία»

 «Εξαιτίας έλλειψης μιας άδειας, η Deutsche Welle απαγορεύτηκε στην Τουρκία»

 «Στην Τουρκία αποκλείστηκε η διαδικτυακή πρόσβαση στο πρόγραμμα της Deutsche Welle. Ως αιτία η εποπτεύουσα Αρχή επικαλείται το ότι λείπει μια άδεια εκπομπής. Και το δίκτυο Voice of America δεν είναι πλέον προσβάσιμο»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης ARD, η τουρκική Αρχή Εποπτείας της Ραδιοφωνίας (RTÜK) απέκλεισε την πρόσβαση στη Deutsche Welle στην Τουρκία. Όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο twitter ο Ilhan Tasci, μέλος του Δ.Σ. της Αρχής, η πρόσβαση στην τουρκόφωνη υπηρεσία της Deutsche Welle, DW Turkce, και στο Voice of America, που δεν έχουν καταθέσει αίτηση αδειοδότησης, απαγορεύτηκε με δικαστική απόφαση, κατ’ εντολήν του διοικητικού συμβουλίου της RTÜK.

Όπως σημειώνεται, η απαγόρευση ήταν αναμενόμενη εδώ και μήνες, καθώς η RTÜK τον Φεβρουάριο είχε κάνει γνωστό ότι με βάση τον σχετικό νόμο για τη ρύθμιση των ΜΜΕ, η DW, το δίκτυο Voice of America και άλλα δίκτυα, έπρεπε να αιτηθούν άδεια για τα „on demand“ προγράμματά τους. Η DW είχε προαναγγείλει δικαστική προσφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.