Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Γερμανία: Δεν ήρθαν Τούρκοι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια

Ατελείωτες ουρές, καθυστερήσεις και χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων – οι πολιτικοί και η αεροπορική βιομηχανία ήθελαν να λύσουν τα προβλήματα αυτά στα γερμανικά αεροδρόμια με τη βοήθεια εργαζομένων από το εξωτερικό. Στα τέλη Ιουνίου αποφασίστηκε επίσημα η προσωρινή πρόσληψη αλλοδαπών και κυρίως Τούρκων εργαζομένων. 

Ωστόσο, το γερμανικό σχέδιο να λύσει ή τουλάχιστον να μετριάσει τα προβλήματα στα γερμανικά αεροδρόμια με την πρόσληψη Τούρκων εργαζομένων φαίνεται να έχει αποτύχει. Το σχέδιο αρχικά προέβλεπε την προσωρινή πρόσληψη περίπου 2.000 Τούρκων εργαζομένων στη Γερμανία. Αντί για 2.000, έφτασαν μόνο 60 και αυτοί μόνο σε δύο αεροδρόμια, του Μονάχου και της Νυρεμβέργης. 

Οι λόγοι ;

Ο Εμρέ Εσέρ, ανταποκριτής της DW στην Τουρκία επισημαίνει: 

Το κράτος (Γερμανία)  έδρασε πολύ αργά και όχι ρεαλιστικά.

Η Γερμανία δεν είχε διασαφηνίσει τη διαδικασία των αιτήσεων για τους Τούρκους ενδιαφερόμενους. «Πολλοί δεν μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση γιατί δεν είχαν οδηγίες»

Ο περιορισμένος χρόνος και οι απαιτήσεις έπαιξαν επίσης ρόλο στο γεγονός  ότι πολλοί δεν έκαναν αίτηση: 

Tέλος ένας άλλος λόγος είναι οι καλές συνθήκες εργασίας, υπό τις οποίες εργάζονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία. Πολλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών δεν θέλουν να χάσουν τους εργαζομένους τους, γι' αυτό και έχουν αυξήσει τους μισθούς τους

Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.