Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ελλάδα: Ρεκόρ ταξιδιωτών χωρίς χάος στα αεροδρόμια

«Ο Τουρισμός επέστρεψε στην Ελλάδα πιο δυνατός από πριν την πανδημία. Όμως, παρά τον μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών, δεν υπάρχει χάος στα αεροδρόμια. »

Η Ελλάδα βιώνει αυτό το καλοκαίρι μια ταξιδιωτική έκρηξη χωρίς προηγούμενο. Μόνο τον Ιούνιο έφτασαν στα αεροδρόμια της Ελλάδας 3,5 εκ. αλλοδαποί παραθεριστές. Ο αριθμός είναι τριπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αλλά το χάος που βιώνουν οι ταξιδιώτες σε πολλά μέρη στην Ευρώπη δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής. Οι παραθεριστές δίνουν καλούς βαθμούς στα ελληνικά αεροδρόμια –με μια εξαίρεση.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας Eurocontrol, η εναέρια κυκλοφορία στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τον Αύγουστο τα επίπεδα του 2019. Ωστόσο, τα περισσότερα ελληνικά αεροδρόμια λειτουργούν πιο ομαλά από πολλές άλλες χώρες. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της τουριστικής Εταιρίας Συμβούλων Mabrian, το 6% όλων των προγραμματισμένων πτήσεων ακυρώθηκαν στα γερμανικά αεροδρόμια τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου. Στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόνο 1,3%.

Η Ελλάδα τα πάει καλά και στις βαθμολογίες της τουριστικής μηχανής αναζήτησης Holidu. Σε αυτήν το Αεροδρόμιο της Αθήνας κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη με 4,4 αστέρια στα 5, ακολουθούμενο από το Αεροδρόμιο της Ζυρίχης και το Αεροδρόμιο Francisco de Sá Carneiro στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Το Αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στη βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση.

Τα πέντε αεροδρόμια με τις χειρότερες βαθμολογίες περιλαμβάνουν το Bordeaux-Mérignac στη Γαλλία, το Luton και το Manchester στη Μεγάλη Βρετανία και το αεροδρόμιο BER του Βερολίνου. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ελληνικό αεροδρόμιο στην τελευταία πεντάδα, αυτό του Ηρακλείου Κρήτης. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι πολύ μικρό και εδώ και χρόνια κορεσμένο. Το 2020 ξεκίνησε η κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου, 35 χιλιόμετρα νοτίως του Ηρακλείου, κοντά στο Καστέλι. Το αεροδρόμιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025

Aπό δημοσίευμα του Δικτύου Συντακτών Γερμανίας RND


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.