Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Süddeutsche Zeitung : «Ο Πρωθυπουργός αρνείται να παραιτηθεί»

Süddeutsche Zeitung  «Σκάνδαλο παρακολουθήσεων στην Αθήνα: Ο Πρωθυπουργός αρνείται να παραιτηθεί»


Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας δημοσιεύεται άρθρο σχετικά με τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να παραιτηθεί και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές «εξαιτίας του σκανδάλου παρακολουθήσεων». Ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ενώπιον των βουλευτών για μία ακόμη φορά ότι δεν γνώριζε τίποτε για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, όπως σημειώνεται, και ότι αυτό ήταν μεν νόμιμο αλλά λάθος. 

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις από την αντιπολίτευση ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε να εξηγήσει γιατί γίνονταν οι παρακολουθήσεις και παρέπεμψε σε λόγους εθνικής ασφαλείας, συνεχίζει το δημοσίευμα, που προσθέτει ότι κυρίως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, άσκησε δριμεία κριτική σε αυτή τη στάση, υπογραμμίζοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει τη νομική, πολιτική και ηθική υποχρέωση να εξηγήσει τους λόγους που γίνονταν οι παρακολουθήσεις ενώ τον κάλεσε να παραιτηθεί. 

Τέλος το δημοσίευμα αναφέρεται συνοπτικά στο ιστορικό της υπόθεσης, επισημαίνοντας ότι στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων βρέθηκε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ φέρεται να παρακολουθούνταν και ένας δημοσιογράφος, όπως σημειώνει το DPA, που υπενθυμίζει επίσης ότι παραιτήθηκαν ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Π. Κοντολέων, και ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού, Γ. Δημητριάδης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.