Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης: Εκδήλωση την Κυριακή 2.10.22

Θέμα της εκδήλωσης είναι η Ορθόδοξος  Ακαδημία  Κρήτης, Η γένεση, η ανάπτυξη και οι προοπτικές της. 

Την Κυριακή 2.10.22 . Διαδικτυακά μέσω YouTube στο κανάλι της Ομοσπονδίας 

Η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης θέλει μέσα από την εκδήλωση να τιμήσει τον Συνιδρυτή  και Γενικό Διευθυντή της Ακαδημίας  κατά τα πρώτα  40 χρόνια της λειτουργίας της, τον Καθηγητή κ. Αλέξανδρο   Παπαδερό. 

Στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ο λόγος της πρόσκλησης και σγκεκριμένα: 

Τον παρακαλέσαμε να μιλήσει  και  για το πως έζησε  την περίοδο των δεσμών του στη Φυλακή της Αγιάς, στο φρικτό αυτό κολαστήριο της Κρήτης τον καιρό της Κατοχής σαν 10 χρόνων αντάρτης και για την τωρινή προσπάθεια  ανάδειξης των 12 Κελιών των Μελλοθανάτων, οικοδομής ιερού Ναού στον τόπο που ο λαός έχει ονομάσει ΓΟΛΓΟΘΑ, επειδή εκεί έγιναν οι περισσότερες εκτελέσεις των αγωνιστών της Κρήτης, αλλά και υπόμνηση προς τους αρμοδίους για τη δημιουργία επιτέλους του  Μουσείου της Μάχης της Κρήτης, της  Κατοχής και της Αντίστασης.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δήμοσιας Διπλωματίας Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο και πρόεδρο ςτης Ορθοδόξου Ακαδήμιας όπως επίσης ο Επίσκοπος Λεύκης Ευμένιο από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκη 

Επίσης ο Πρώην Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Καθηγητής Konrad Raiser θα συμμετέχει με γραπτό μήνυμα. 

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι: 

  • Δρ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντής της ΟΑΚ, 
  • το τιμώμενο πρόσωπο κ. Δρ. Αλέξανδρο Παπαδερό , Προεδρο της Εταιρείας Ίδρυσης και Διοίκησης του Μουσείου της Μάχης της Κρήτης της Κατοχής και της Αντίστασης, 
  • Κωνσταντίνος Μαμαλάκη  Ιστορικός Ερευνητής ( Ιστορικό Μουσείο Κρήτης) και βέβαια το καθηγητή Βυζαντινολογίας και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου κ. Ulrich Moennig. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμόυ και Δημόσιας Διπλωματίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.