Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Πώς μπορώ να φτιάξω λάχανο τουρσί;

Πώς μπορώ να φτιάξω λάχανο τουρσί και ποια τα οφέλη για τη υγεία μας

Αρχικά θα χρειαστούμε τα εξής υλικά :

  • 1 λάχανο,
  • 3 καρότα,
  • 4 κλωνάρια σέλινο,
  • μισό φλιτζάνι αλάτι χοντρό

Αφού πλύνουμε όλα τα λαχανικά μας και τα στεγνώσουμε να φύγει η υγρασία, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και πιέζουμε τα λαχανικά να μαραθούν λίγο και να πάει παντού το αλάτι.

Αδειάζουμε το μείγμα στο βάζο που θα το αποθηκεύσουμε. Βράζουμε νερό, το αφήνουμε να κρυώσει και το ρίχνουμε στο βάζο μέχρι να σκεπάσει και το τελευταίο λάχανο. Κλείνουμε καλά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου (δεν το βάζουμε στο ψυγείο!).

Κάθε μέρα το ανοίγουμε και το ανακατεύουμε. Στη μια εβδομάδα δοκιμάζουμε να δούμε αν είναι αλμυρό όπως το θέλουμε. Αν όχι, δοκιμάζουμε κάθε μέρα μέχρι να φτάσει στο σημείο που θέλουμε. Όταν γίνει, το βάζουμε στο ψυγείο και έχουμε ένα έτοιμο τουρσί για να συνοδέψουμε τους μεζέδες και το τσιπουράκι μας. Το μόνο που προσθέτουμε όταν το σερβίρουμε είναι φρέσκο ελαιόλαδο.

Τα οφέλη για την υγεία μας!

Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη ύλη μας, δηλαδή το λάχανο. Το λάχανο είναι ένα εκπληκτικό λαχανικό με πληθώρα βιταμινών Α, Β, C και Ε. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ωφέλιμες φυτικές ίνες.

Η ένταξή του στο εβδομαδιαίο μας διατροφολόγιο είναι θα έλεγα απαραίτητη, αν αναλογιστείτε τί καλό κάνει στον οργανισμό μας :

Για όποιον θέλει να χάσει βάρος είναι ιδανικό γεύμα αφού περιέχει πολλές φυτικές ίνες που θα τον βοηθήσουν να νιώθει χορτάτος, με πολύ λίγες όμως θερμίδες ! (μόλις 33 ανα φλιτζάνι)

Το θείο και η βιταμίνη C που περιέχει βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Οι τοξίνες ευθύνονται για πολλές παθήσεις όπως δερματικές παθήσεις, ρευματισμούς και αρθρίτιδα.

Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες : Αποτρέπει τη δημιουργία όγκων, ειδικά στους μαστούς, όπως έχει αποδειχθεί και από σχετικές έρευνες.

Η βιταμίνη Κ που περιέχει βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεγάλου και ενισχύει την συγκέντρωση. Αποτρέπει από νόσους όπως της άνοιας και του Αλτσχάιμερ.

Δρά κατά της ακμής και του λιπαρού δέρματος. Δυναμώνει την τρίχα, τα νύχια και το δέρμα.

Το κόκκινο λάχανο μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Eπιμέλεια: Σ. Α. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.