Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Σολτς: «Πρόωρη η συζήτηση για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου»

Frankfurter Allgemeine Zeitung : «Ο Scholz θεωρεί τη συζήτηση για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου πρόωρη»

«Στη συζήτηση για πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου σε επίπεδο Ε.Ε. ο Καγκελάριος Olaf Scholz απέρριψε το σχέδιο ως πρόωρο, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel -ακόμα και αν οι τιμές αυτή τη στιγμή είναι ‘αδικαιολόγητα υψηλές’»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε χθες μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, ότι η συζήτηση για τον καθορισμό ανώτατης τιμής στην τιμή του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι πρόωρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να κάνουμε το τελευταίο βήμα πριν από το πρώτο», καθώς πρώτα πρέπει να εξετάσουμε πώς είναι η κατάσταση στα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Η Γερμανία, σύμφωνα με τον Καγκελάριο, πήρε τα μέτρα της το καλοκαίρι και οι δεξαμενές αποθήκευσης αερίου είναι γεμάτες, κάτι που σε άλλες χώρες της Ε.Ε. δεν κατέστη δυνατό στον ίδιο βαθμό. «Το σημαντικότερο είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να μειωθούν οι τιμές», δήλωσε ο κ. Scholz, χαρακτηρίζοντας τις τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου «υψηλότερες από ό,τι μπορεί να δικαιολογηθεί».

Από την πλευρά του ο κ. Michel, αναφερόμενος στην απειλή του Προέδρου Putin ότι σε περίπτωση επιβολής πλαφόν θα σταματήσει την παροχή αερίου στην Ε.Ε., δήλωσε ότι πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και να μην αφήσουμε τη Ρωσία να μας εκφοβίζει. Τέλος, ο Γερμανός Καγκελάριος τόνισε ότι με την σχεδόν πλήρη διακοπή της ροής αερίου προς τη Δύση, ο Ρώσος Πρόεδρος προφανώς θέλει να αποδυναμώσει ή να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες, «αλλά δεν θα τα καταφέρει». 


 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.