Κεφτεδάκια με ριγκατόνι στο φούρνο
Υλικά της Συνταγής
· 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
· 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
· ½ κρεμμύδι
· 100 γρ. ψωμί μπαγιάτικο
· 100 γρ. γάλα
· 2 σκελίδες Σκόρδο
· 1 αυγό
· 3 κ.σ. ελαιόλαδο
· 60 γρ. κόκκινο κρασί
· 1 κ.γ. πελτές τομάτας
· 400 γρ. ντομάτα κον-κασέ
· 300 γρ. σπανάκι φύλλα
· ½ φρέσκο μαϊντανό
· 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
· 200 γρ μοτσαρέλα μποκοντσίνι
· 4 κ.σ. αλεύρι για το πανάρισμα
Υλικά για το σερβίρισμα
· Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Εκτέλεση της Συνταγής
· Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
· Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα και βυθίζουμε μέσα το ψωμί να μουλιάσει , για 10’
· Βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
· Τα σουρώνουμε, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα για να μην κολλήσουν και τα μεταφέρουμε στο ταψί(26*34)
· Αφαιρούμε το γάλα από το μπολ και στραγγίζουμε πολύ καλά το ψωμί, με τα χέρια μας.
· Ρίχνουμε στο μπολ με το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένα, το μισό βασιλικό και μαϊντανό ψιλοκομμένα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους .
· Πλάθουμε με τα χέρια μας σε κεφτεδάκια των 40 με 50 γραμμαρίων.
· Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
· Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για το πανάρισμα , ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
· Τινάζουμε τα κεφτεδάκια για να φύγει το περιττό αλεύρι, τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές στο τηγάνι για 2’ με 3’.
· Αφού πάρουν ωραίο χρώμα, ρίχνουμε το πελτέ ντομάτας και τσιγαρίζουμε για 1’ με 2’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.