Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση Τύπου γερμανικού Υπ. Άμυνας για το „Ringtausch“ με την Ελλάδα

Ανακοίνωση Τύπου του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας για το „Ringtausch“ με την Ελλάδα

«Προχωρά το γερμανο-ελληνικό Ringtausch» έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας η ακόλουθη ανακοίνωση Τύπου:

//Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας, Christine Lambrecht, και ο Έλληνας ομόλογός της, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, συμφώνησαν να παραδώσουν στην Ουκρανία για την υποστήριξη της γενναίας μάχης απόκρουσης της συνεχιζόμενης ρωσικής επίθεσης 40 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BMP-1 από την Ελλάδα. Προκειμένου να κλείσει το κενό που θα προκύψει στην ελληνική αμυντική ικανότητα, η Γερμανία θα παραδώσει 40 οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder.

Με τα 40 τεθωρακισμένα BMP-1 οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποκτούν ένα δοκιμασμένο στη μάχη και πολύ γνώριμο σε εκείνες οπλικό σύστημα. Η Γερμανία θα παραδώσει ως αντάλλαγμα στη σύμμαχό της Ελλάδα 40 τεθωρακισμένα Marder από τα αποθέματα της βιομηχανίας, περιλαμβανομένων των ανταλλακτικών τους, πυρομαχικών και εκπαίδευσης. Η υλοποίηση θα ξεκινήσει άμεσα. Για αυτό τον σκοπό συνάπτεται διακρατική συμφωνία, σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Καγκελαρίου Olaf Scholz και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται με συνέπεια ο δρόμος που έχει επιλεγεί για την αποτελεσματική υποστήριξη της Ουκρανίας και την υποστήριξη των εταίρων της Γερμανίας για τα κενά που προκύπτουν στην αμυντική τους ικανότητα.

Ιστορικό:

Μετά τη συμφωνία της Γερμανίας με την Τσεχία και τη Δημοκρατία της Σλοβακίας για το Ringtausch, επελέγη και με την Ελλάδα το Ringtausch ως εργαλείο, προκειμένου να υποστηριχθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά η Ουκρανία στη μάχη της κατά της Ρωσίας. Η συμφωνία που επετεύχθη συμβολίζει την περαιτέρω ισχυρή συμβολή μας σε αυτό το θέμα. //

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.