Συστατικά:
● 2 πατάτες
● 1 μελιτζάνα
● 2 καρότα
● 2 κολοκυθάκια
● 1 πιπεριά κόκκινη
● 1 πιπεριά κίτρινη
● 1 πιπεριά πράσινη
● 1 κρεμμύδι
● 2 σκ. σκόρδο
● 400 γρ. ντομάτες
● 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
● 100 γρ. ελαιόλαδο
● αλάτι
● πιπέρι
● 1 κ.σ. ρίγανη
● 1 κ.σ. θυμάρι
● 1 κ.γ. μέλι
Μέθοδος Εκτέλεσης:
● Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
● Κόβουμε τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε φέτες 1 εκ., τα καρότα και τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
● Κόβουμε τις πιπεριές σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ.
● Κόβουμε το κρεμμύδι σε τέσσερα κομμάτια και χωρίζουμε τις φλούδες του. Τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα αφήνουμε στην άκρη.
● Σε άλλο μπολ τρίβουμε τις ντομάτες, βάζουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε 80γρ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μέλι και ανακατεύουμε.
● Περιχύνουμε τη σάλτσα στα λαχανικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ταψί 25x32 εκ., προσθέτουμε 20 γρ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
● Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 20-30 λεπτά.
● Σερβίρουμε με φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο, πιπέρι και ψωμί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.