Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Γερμανία: Παύει τον επικεφαλής του BSI

«Το Υπουργείο Εσωτερικών απολύει τον Πρόεδρο της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Τεχνολογίας της Πληροφορίας, Arne Schönbohm»

«Το Υπουργείο Εσωτερικών έπαυσε με άμεση ισχύ τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Τεχνολογίας της Πληροφορίας και εκκινεί εναντίον του πειθαρχική διαδικασία, από κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας»

Tο γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών έπαυσε -με άμεση ισχύ- τον Πρόεδρο της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Ασφάλεια της Τεχνολογίας της Πληροφορίας, Arne Schönbohm, όπως πληροφορήθηκε από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας το Spiegel, που σημειώνει ότι η εν λόγω Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την Κυβερνοασφάλεια, υπάγεται στο ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Schönbohm έχει κατηγορηθεί για διασυνδέσεις με το «Συμβούλιο Κυβερνοασφάλειας» -του οποίου ήταν συνιδρυτής και στο παρελθόν επικεφαλής- καθώς και με τον σημερινό πρόεδρο του συλλόγου, Hans-Wilhelm Dünn, ο οποίος κατηγορείται ότι διατηρεί σχέσεις με τη Ρωσία, και μάλιστα είχε προσκληθεί από τη ρωσική Δούμα ως «παρατηρητής των εκλογών», ενώ είχε υπογράψει και σύμφωνο συνεργασίας με αντίστοιχο ρωσικό σύλλογο, του οποίου επικεφαλής ήταν υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Κατόπιν τούτων, ο Schönbohm είχε δώσει οδηγία στους υφισταμένους του να μην συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του αμφιλεγόμενου «Συμβουλίου Κυβερνοασφάλειας», ο ίδιος όμως συμμετείχε σε επετειακή εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή του εκφωνώντας και ομιλία, κάτι που, πάντως, όπως αναφέρεται, είχε εγκριθεί προηγουμένως από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης από την τηλεοπτική εκπομπή „ZDF Magazin Royale“, η Υπουργός Nancy Faeser (SPD), πήρε αποστάσεις από τον Arne Schönbohm και δήλωσε ότι εξετάζονται περαιτέρω βήματα. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι στην καθιερωμένη συνάντηση της Υπηρεσίας με το Υπουργείο χθες, Δευτέρα, ο κ. Schönbohm συμμετείχε κανονικά. 

Πηγή: Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.