Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Αυστραλία/σχολεία Ελληνικής γλώσσας: Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

 Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος (ERTnews)

Έχει πλέον γίνει θεσμός, καθώς το Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους συμπλήρωσε ήδη 12 χρόνια. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Palace Cinema της Μελβούρνης παρουσιάστηκαν οι ταινίες και έγινε η βράβευση των νικητών.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε  ως ιδέα μιας ομάδας εκπαιδευτικών που την έκαναν, με αγάπη και μεράκι πράξη, και έκτοτε, κάθε χρόνο, οι μαθητές των σχολείων όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα καλούνται να δημιουργήσουν ταινίες μικρού μήκους, με ένα συγκεκριμένο θέμα κάθε φορά.

Το φετινό θέμα του Φεστιβάλ ήταν «Η Επιστροφή» και είχε ως σημείο αναφοράς ένα αντικείμενο, συγκεκριμένα τη γνωστή σε όλους, σβούρα.

Οι μαθητές μέσα από τη δημιουργία των ταινιών εκτός από τις δεξιότητες που αποκτούν όπως η βιντεοσκόπηση και το μοντάζ, εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους με το σενάριο και τη χρήση σε αυτό της ελληνικής γλώσσας.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους η Συντονίστρια Εκπαίδευσης, κυρία Γεωργία Νικολαϊδου, η Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών, κυρία Διονυσία Διακοδημητρίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Short Film Festival, κύριος Δημήτρης Κουτσούκος, ο για πολλά χρόνια διευθυντής των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κύριος Κύπρος Κυπριανού, η θεατροπαιδαγωγός κυρία Κατερίνα Πουταχίδου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και είναι προϊόν συνεργασίας του Γραφείου Εκπαίδευσης Μελβούρνης, του Υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας, του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της Νέας Νότιας Ουαλίας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών Βικτώριας και Νέας Νότιας Ουαλίας. Έχει Παναυστραλιανή εμβέλεια και τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην πρωτεύουσα Καμπέρα.

Νικητές του φετινού διαγωνισμού είναι οι εξής:

Δημοτικά σχολεία:

1η ΘΕΣΗ:

-Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (GOCMV Μονάδα MATHESIS) 133

2η ΘΕΣΗ – ΙΣΟΨΗΦΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ (GOCMV Μονάδα ALBERT PARK) 118

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ (GOCMV Μονάδα NARRE WARREN) 118

ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (GOCMV Μονάδα Doncaster Saturday) 118

3η ΘΕΣΗ

H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ (GOCMV Μονάδα City) 116

Γυμνάσια:

1η ΘΕΣΗ

ΤΗΛΕ-ΣΒΟΥΡΑ (GOCMV Μονάδα City – A’ Γυμνασίου 7B) 135

2η ΘΕΣΗ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ (OAKLEIGH GRAMMAR) 125

3η ΘΕΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (GOCMV Μονάδα City) 123.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.