Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Γερμανία:Τι αλλάζει το Δεκέμβριο

Επιγραμματικά τι αλλάζει το Δεκέμβριο στην Γερμανία, ποιες oι νέες ρυθμίσεις και νόμοι

Έρχεται η οικονομική βοήθεια του Δεκεμβρίου – ακόμα και χωρίς αίτηση

Τα ιδιωτικά νοικοκυριά και οι εμπορικοί καταναλωτές με ετήσια κατανάλωση έως και 1,5 εκατομμύριο κιλοβατώρες θα λάβουν υποστήριξη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον Δεκέμβριο. Αυτό αναλαμβάνει τις προκαταβολές για το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση. Οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση για τη βοήθεια οι ίδιοι, γιατί το όλο θέμα περνάει από τους προμηθευτές ενέργειας.

Οι άμεσοι πελάτες δεν χρειάζεται να κάνουν προκαταβολή τον Δεκέμβριο. Οι ενοικιαστές, από την άλλη, που παίρνουν ενέργεια από τον ιδιοκτήτη, παίρνουν την ελάφρυνση με τον επόμενο ετήσιο λογαριασμό θέρμανσης. Οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να κοινοποιήσουν στους ενοικιαστές το εκτιμώμενο ποσό της πίστωσης ήδη από τον Δεκέμβριο.

Για τους περισσότερους πολίτες, η πληρωμή της ενίσχυσης δεν φορολογείται. Εξαίρεση αποτελούν άτομα με περισσότερα από 75.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, πρέπει να πληρώσουν φόρο επί της πληρωμής.

H ενίσχυση θα δοθεί με το ετήσιο εκκαθαριστικό, δηλ. κατά κανόνα ένα χρόνο αργότερα (Nebenkostenabrechnung) 

Eφάπαξ επίδομα για τους συνταξιούχους

Οι φορολογούμενοι εργαζόμενοι έλαβαν ήδη το επίδομα τον Σεπτέμβριο. Τώρα θα λάβουν οι συνταξιούχοι την επιδότηση των 300 ευρώ για το κόστος θέρμανσης. Τα χρήματα δεν χρειάζεται να ζητηθούν : η επιδότηση καταβάλλεται μία φορά μέσω των αντίστοιχων ταμείων συντάξεων έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Το επίδομα υπόκειται σε φόρο εισοδήματος αλλά όχι σε εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Αλλαγή δρομολογίων και τιμών εισιτηρίων στην Deutsche Bahn

Από τις 11 Δεκεμβρίου, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα για τα εισιτήριά τους. Την ημέρα αυτή πραγματοποιείται η τακτική αλλαγή του χειμερινού ωραρίου της Deutsche Bahn.

Σύμφωνα με την Deutsche Bahn οι τιμές για τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων υα αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 4,9%. Άλλες καινοτομίες θα τεθούν επίσης σε ισχύ όταν αλλάξει το χρονοδιάγραμμα, όπως πρόσθετες συνδέσεις σε ορισμένες διαδρομές

Γερμανία: Στις 8 Δεκεμβρίου θα ηχήσουν οι σειρήνες (δοκιμαστικά)

Στις 8 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ., όλες οι σειρήνες της Γερμανίας θα ηχήσουν δοκιμαστικά και θα σταλούν γραπτά μηνύματα σε όλα τα κινητά τηλέφωνα.

Ανακοινώσεις σε τρένα, TV και ραδιόφωνα.

Το πανγερμανικό τεστ φιλοδοξεί να έχει μεγαλύτερη επιτυχία από την τελευταία φορά τον Σεπτέμβριο του 2020 με πολλές σειρήνες να μην λειτουργούν και μηνύματα να στέλνονται καθυστερημένα, 

Παραμονή πρωτοχρονιάς

Επιτρέπεται, μετά από δυο χρόνια, να χρησιμοποιηθούν πυροτεχνήματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.