Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Σεμινάριο: «ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»

Εκπαιδευτικός θεματικός κύκλος «ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»

Με εισηγήτρια την ομ. Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου Αναστασία Τσαμπαρλή

Ο κύκλος αυτός πραγματεύεται τα εξής θέματα: 

α. Το διαδίκτυο και οι οικογενειακές σχέσεις 

β. Η δυναμική της οικογένειας με ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες.

 Στόχος του είναι να βοηθήσει τους γονείς αλλά και άλλους ενδιαφερόμενους/ες (επαγγελματίες, φοιτητές, ευρύτερο κοινό) αφενός να κατανοήσουν και αφετέρου να αντιμετωπίσουν τις δυο αυτές συνθήκες. Την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση. Η κάθε συνάντηση θα έχει διάρκεια 1,5 ώρες. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επιλέξουν να  συμμετέχουν και στις δύο συναντήσεις ή σε μία από αυτές. Οι συναντήσεις  θα γίνονται  διαδικτυακά  δίνοντας την ευκαιρία συμμετοχής σε ενδιαφερόμενους-ες από όλη την χώρα.

Ημερομηνίες και θέματα συζήτησης 

Σάββατο 19.11.22,  ώρα 17.00: Θέμα: Το διαδίκτυο και οι οικογενειακές σχέσεις

Σάββατο 10.12.22, ώρα 17.00: Θέμα: Η δυναμική της οικογένειας με ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες

Η εισηγήτρια

Η Δρ Τσαμπαρλή Αναστασία είναι Ομότιμη Καθηγήτρια  Κλινικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και θεραπεύτρια οικογένειας και ζεύγους.  

Είναι μέλος της   International Psychoanalytic Association of Couple and Family Therapy” (AIPCF) και της Association Francaise Psychanalytique de couple et de famille (AFPCF). Η κ. Τσαμπαρλή έχει ασχοληθεί ερευνητικά με το ζευγάρι και την οικογένεια και είναι συγγραφέας, μεταξύ άλλων, των εξής βιβλίων: Τσαμπαρλή, Α. (2000) Winnicott. Αθήνα: Ατραπός και Τσαμπαρλή, Α. (2004). Η ψυχαναλυτική προσέγγιση της οικογένειας (Β' έκδ. 2011,) Αθήνα: Παπαζήσης. 


Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 20 ευρώ για κάθε συνάντηση. Εφόσον κάποιος ή κάποια κάνει εγγραφή και για τις δύο συναντήσεις το κόστος είναι 30 ευρώ. Η οικονομική συμμετοχή προκαταβάλλεται πριν την έναρξη του θεματικού κύκλου. Περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τους τρόπους πληρωμής θα δοθούν σε  όσους και όσες εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση.

Επειδή δεν θέλουμε να αποκλείσουμε αυτούς/ές που δυσκολεύονται να καταβάλουν το κόστος συμμετοχής, παρακαλώ ενημερώστε μας στο seminarshomestart@gmail.com αναφέροντας τους λόγους που δυσκολεύεστε και εκφράζοντας τι ακριβώς θα σας βοηθούσε.

Σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικές συναντήσεις παρέχονται δωρεάν από την εισηγήτρια, την οποία και ευχαριστούμε θερμά, και τα έσοδα τους διατίθενται για τους σκοπούς της Home- Start  Ελλάς και ιδιαιτέρως τη στήριξη οικογενειών με μικρά  παιδιά που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες www.homestart.org.gr

Βεβαίωση παρακολούθησης

Βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί σε όσους/ες το επιθυμούν με την προϋπόθεση της συμμετοχής στις συγκεκριμένες συναντήσεις για τις οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Πληροφορίες  

Οία Φέτση

Email: seminarshomestart@gmail.com

Τηλ. 6973304492

         210 7716434

AITHΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΩΣ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.