Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης: Στο τυπογραφείο η "Pontische Suite"

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) : Φρυκτωρία μας.

Μπήκαμε στο τυπογραφείο. 

Τρία και κάτι χρόνια μετά το μπάρκο μας στην Αργώ ενός Οδυσσέα των καιρών μας.

Του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, διακεκριμένου ελληνοπολωνού συνθέτη, μουσικοπαιδαγωγού και συμπολίτη μας.

Η Pontische Suite, συμφωνικό έργο για εικοσιέξι όργανα του κλασικού ρεπερτορίου και δύο ποντιακές λύρες, εκδίδεται οσονούπω από τον οίκο Αφών Κυριακίδη.

Με τη χορηγία του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας  του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ηχώ της ζοφερής βασάνου του ποντιακού ελληνισμού, η ``Ποντιακή Σουίτα``, ας εμπνεύσει την αφύπνιση του σύγχρονου πολίτη τανάντι κάθε δυνάστη μηχανισμού που δολιεύει την απελεύθερη κοινωνία των συνανθρώπων του.

Οι επτά θεματικές της-διαπιστευτήρια βίου και πολιτικής νοημοσύνης του δημιουργού της, ας πρεσβεύουν τη μαρτυρία των Ελλήνων του Πόντου στο διεθνές ακροατήριο της κλασικής μουσικής.

Η δίγλωσση έκδοσή της, με τα σιγόντα του λογισμικού Sibelius στην ποντική ρωμιολαλιά, ας τιμήσει ως υπόδειγμα αργατίας συνελλήνων το μουσικό πολιτισμό της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Ελλάδας.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης, ο ελάχιστος των αργατιών του, θα καυχιέται κρυφά για τη χορηγική του συνδρομή κι ακόμη περισσότερο για τη συμμετοχή του Γιάννη Χρυσοπουλίδη με την εικαστική του διαλεκτική στην ολοκλήρωση της έκδοσης.

Υπόλογοι στη φιλία του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στην αλληλεγγύη των Γιάννη Χρυσουλάκη-γ.γ της ΓΓΑΕ-ΔΔ/ΥΠΕΞ, Dr. Szymon Bywalec, Dr. Aleksander Lason, Αναστάση Κυριακίδη, Γιάννη Κυριακίδη, όπως και στην ειλικρινή ανταπόκριση του Αλέξανδρου Εφραιμίδη-γ.γ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αφιερώνουμε την έκδοση στη μνήμη του ποιητή και επιστήμονα Χρήστου Αντωνιάδη. Διερμηνέα εφέστιων ναμάτων στη ρωμιολαλιά του Πόντου,  οραματιστή ειρήνης και αδελφοσύνης των λαών του.


Έμπαν Χριστιαναρή

ΣΠΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.