Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

To Leibniz Montessori Gymnasium στις «Βιβλιοδρομίες 2022»

Τέσσερα βιβλία έδωσαν το εισιτήριο για τρεις ημέρες γεμάτες συναισθήματα, εικόνες και όμορφες αναμνήσεις στους μαθητές του Μοντεσσοριανού Γυμνασίου Λάιμπνιτς από το Ντίσελντορφ! 

Ο κόπος των μαθητών και της εκπαιδευτικού, Αλεξίας Μυριούνη, επισφραγίστηκε και φέτος με ένα ταξίδι στην Αθήνα. 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Μοντεσσοριανό αυτό Γυμνάσιο στο Ντίσελντορφ που φιλοξενεί 85 περίπου Έλληνες μαθητές, συμμετείχε στο Διαγωνισμό Φιλοαναγνωσίας «Βιβλιοδρομίες 2022» με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται εδώ και 25 χρόνια από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και πλέον αποτελεί θεσμό. 

Συμμετείχαν πολλά σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου. Περίπου 43 μαθητές του Ελληνογερμανικού κλάδου συμμετείχαν κι αυτοί με επιτυχία σ' αυτόν το διαγωνισμό. 13 όμως μαθητές κατάφεραν να έρθουν στην Αθήνα και να είναι παρόντες στη βράβευσή τους. Η βράβευση όλων των συμμετεχόντων μαθητών έγινε στο Μουσείο Μπενάκη. Όλα τα παιδιά με επιμονή και υπομονή  κατάφεραν να διαβάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα 4 βιβλία στην ελληνική γλώσσα και να εξεταστούν πάνω σε αυτά. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη για τα παιδιά, για τους γονείς και ιδιαίτερα για την εκπαιδευτικό και υπεύθυνη αυτού του πρότυπου δίγλωσσου κλάδου στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, Αλεξία Μυριούνη.

Από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στην στολισμένη Αθήνα, τους καλωσόρισε η κυρία Εύα Παπαδάτου, Διευθύντρια Γραφείου Απόδημου Ελληνισμού, εκπροσωπώντας το Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κύριο Ιωάννη Χρυσουλάκη, προσφέροντας στα παιδιά βιβλία και επιτραπέζια παιχνίδια. Η διαμονή των παιδιών συνδυάστηκε με ένα γεμάτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ένας βραδινός περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης ήταν μια μαγευτική εμπειρία αφού τα παιδιά παρουσίασαν το κάθε ιστορικό κτίριο.

Την Παρασκευή το πρωί η ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν μια έκπληξη από το ΥΠΕΞ για τους μαθητές, χαρίζοντάς τους χαρά και γνώση. Ακολούθησε η επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην Αρχαία Αγορά, στο Θησείο και στο Μοναστηράκι.

Μία έκπληξη περίμενε τους μαθητές το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, όταν ο κύριος Κώστας Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, τους υποδέχθηκε με κεράσματα και συνομίλησε μαζί τους για πάνω από μισή ώρα! Οι μικροί Βιβλιοδρόμοι παρακολούθησαν επίσης τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τον προϋπολογισμό 2023.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τον Εθνικό Κήπο, το Ζάππειο, το Παναθηναϊκό Στάδιο και το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Επέστρεψαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με γεμάτη τη φαρέτρα τους και πανέτοιμοι να σχεδιάσουν την συμμετοχή τους στις επόμενες Βιβλιοδρομίες!




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.