Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Εκλογές ΕΚ Βερολίνου: Ανακοίνωση «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών»

Εκλογές Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου: Ανακοίνωση «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών» 

Με αφορμή τις εκλογές ανάδειξης νέων οργάνων στην Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, ο συνδυασμός «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών» προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

Διατήρηση της δεύτερης θέσης, με αύξηση ψήφων για την «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών», στις εκλογές της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 22 Ιανουαρίου.

Παρά τις προσπάθειες εκφυλισμού των διαδικασιών και της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου εν γένει, από το σύνολο των υπολοίπων σχημάτων, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών» κατάφερε και αύξησε τις δυνάμεις της. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποστηρικτές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας κ.ά. συνασπίστηκαν στην παράταξη «Ανοικτοί Ορίζοντες - Νέα Πορεία», με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο, ο οποίος με κάθε ευκαιρία επιδεικνύει τις στενές σχέσεις του με παράγοντες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) και υπόσχεται λύση σε προβλήματα της Ελληνικής Κοινότητας μέσω πολιτικών διασυνδέσεων, παραγοντισμού και φιλανθρωπίας. Από την άλλη, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Προοδευτική Συμμαχία», τιμωρήθηκε από τους Έλληνες μετανάστες για το ψεύτικο εμπόριο ελπίδας που κάνει εδώ και πολλά χρόνια στο Βερολίνο.

Τα εκλογικά αποτελέσματα για το νέο ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου είναι:

Ψήφισαν: 280, Έγκυρα: 270, Άκυρα: 9, Λευκά: 1

  • «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών»: 60 ψήφοι, 2 έδρες,
  • «Ανοικτοί Ορίζοντες - Νέα Πορεία» (ΠΑΣΟΚ/SPD,ΝΔ, Πλεύση Ελευθερίας, κλπ.): 174 ψήφοι, 6 έδρες,
  • «Προοδευτική Συμμαχία» (ΣΥΡΙΖΑ): 35 ψήφοι, 1 έδρα.

Στο νέο ΔΣ, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών» θα συνεχίσει να παρεμβαίνει ενάντια στις λογικές που θέλουν την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου ένα εργαλείο υλοποίησης της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και της ενσωμάτωσης που προωθεί συστηματικά η ΕΕ και το γερμανικό αστικό κράτος. Ενάντια στις λογικές που θέλουν τους μετανάστες θεατές, χειροκροτητές και φυσικά ψηφοφόρους μόνο σε εκλογικές διαδικασίες. Είναι αυτές  οι λογικές που εκφυλίζουν την Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων μεταναστών να μην επιθυμεί την συμμετοχή του σε αυτήν.


Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών» θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ελληνικής λαϊκής οικογένειας στο Βερολίνο, μέσα από την παρέμβασή της στο οργανωμένο μεταναστευτικό κίνημα, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα ερευνητικά κέντρα και στις γειτονιές τους, από την αντιλαϊκή πολιτική του γερμανικού κράτους, τόσο ως κομμάτι της εργατικής τάξης της Γερμανίας όσο και ως μετανάστες με τα ιδιαίτερα προβλήματά τους και παλεύοντας για το παραμικρό μέτρο που θα τους ανακουφίσει.


Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών» θα συνεχίσει να μάχεται για την μαζικοποίηση της κοινότητας, να διεκδικεί μόνιμη και σταθερή χρηματοδότησή της, τόσο από την ελληνική όσο και από την γερμανική πολιτεία. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την κάλυψη όλων των αναγκών των Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού στο Ελληνικό Προξενείο αλλά και την κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων που εκμεταλλεύονται τους νεοφερμένους μετανάστες.


Για την υλοποίηση των παραπάνω, αναγκαίος όρος είναι οι Έλληνες μετανάστες να οργανώσουν οι ίδιοι τον αγώνα τους, μαζικοποιώντας την Ελληνική Κοινότητα, και δίνοντάς της διεκδικητικό χαρακτήρα. Ταυτόχρονα, μαζί με τους συναδέλφους τους Γερμανούς, Τούρκους, Ιταλούς κ.ά., να παλέψουν οργανωμένα για κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και να φωτίζουν την πάλη για ριζικές αλλαγές ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ, και Κεφάλαιο.


Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η απάντηση που έδωσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών» όταν επιχείρησε φασιστική ομάδα με σχέσεις με το μόρφωμα του Κασιδιάρη να χρησιμοποιήσει τους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας. Απάντηση που υιοθετήθηκε, μετά από πρόταση της, από το απερχόμενο ΔΣ. Κύριο όμως γεγονός είναι ότι η απάντηση αυτή υιοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευσης 21/01/2023 της Ελληνικής Κοινότητας, ως απάντηση που θα δίνεται σε κάθε αντίστοιχη προσπάθεια φασιστικών μορφωμάτων στο μέλλον.


Το κείμενο της απόφασης έχει ως εξής:


« Προς τους εκπροσώπους του μορφώματος, 


Η ελληνική κοινότητα από ίδρυσης της, αποστρέφεται κάθε αντιδημοκρατικό και φασιστικό/ναζιστικό μόρφωμα. Άλλωστε πυρήνας για την ίδρυση της αποτέλεσαν και πολλοί πολιτικοί φυγάδες της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967-74.

Μέχρι σήμερα οι χώροι της κοινότητας διατίθενται σε πολιτικά κόμματα και φορείς που εκπροσωπούν τους Έλληνες ή διατηρούν το ελληνικό στοιχείο ζωντανό στην χώρα που ζούμε. Αποκλεισμοί του παρελθόντος έχουν αρθεί και διατηρείται μια στάση που κάθε δημοκράτης έχει δικαίωμα λόγου. Η μόνη προϋπόθεση που διατηρείται και θα διατηρηθεί μέχρι την εξάλειψη του ανθρωπισμού, είναι ο πλήρης αποκλεισμός φασιστικών και ναζιστικών ομάδων και φωνών. Μια αρχή που δεν άλλαξε σε καμία αναμόρφωση του καταστατικού. 

Ένα φασιστικό μόρφωμα, με επικεφαλής καταδικασμένο για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, της ναζιστικής χρυσής αυγής, δεν έχει καμία δουλειά μέσα στους χώρους της ελληνικής κοινότητας. Ο χώρος της κοινότητας δεν διατίθεται σε φασίστες, υμνητές της χούντας, των ταγμάτων ασφαλείας, των δωσίλογων και των μαυραγοριτών. Όποια μετονομασία, όποια μορφή και να πάρουν τα μορφώματα σας, είστε και θα είστε ανεπιθύμητοι στους χώρους της κοινότητας και τις διαδικασίες της.


Χωρίς καμία εκτίμηση, 

Εκ του ΔΣ »


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.