Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Γιατί εξαφανίστηκε το κουμπί ανάκλισης από τις θέσεις των αεροπλάνων

Στο παρελθόν, όλα τα καθίσματα που βρισκόταν οι οικονομικές θέσεις ήταν ανακλινόμενα. Σήμερα, έχει κατασκευαστεί μια ολόκληρη σειρά με καθίσματα που δεν διαθέτουν αυτή τη μικρή πολυτέλεια, σύμφωνα με το CNNi.

Πολλοί διερωτώνται εάν αυτή είναι μια θετική εξέλιξη, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί και πολλές από εμάς έχουμε ενοχληθεί από τον μπροστινό μας που αποφάσισε να απλωθεί εις βάρος μας.

2+1 λόγοι που εξαφανίστηκαν τα ανακλινόμενα καθίσματα

Ο μηχανισμός που βρίσκεται κρυμμένος κάτω από τις θέσεις μας διαθέτει σημαντικό οικονομικό κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες κυρίως λόγω συντήρησης.

Συγκεκριμένα, στην πλειοψηφία τους οι μηχανισμοί αυτοί είναι κατασκευασμένοι με τρόπο που τους καθιστά επιρρεπείς, είτε λόγω μακροχρόνιας φυσικής φθοράς είτε λόγω κακής χρήσης από τους επιβάτες.

Επιπλέον, διαθέτουν κόστος ως προς το βάρος τους. Τί σημαίνει αυτό; Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος ενός αεροπλάνου, τόσο περισσότερα καύσιμα χρειάζεται για να κινηθεί. Ενδεικτικό είναι πλέον το γεγονός ότι τα πιο σύγχρονα και ελαφριά καθίσματα κυμαίνονται μεταξύ των 7 με 10 κιλών ανά επιβάτη.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος είναι το κόστος της αναστάτωσης. Το ψυχικό κόστος εκείνο που δημιουργείται από τις εντάσεις μεταξύ επιβατών και που αναγκάζουν τις αεροσυνοδούς να τους χωρίζουν. Σημειώνεται δε, ότι αυτές οι εντάσεις έχουν προκαλέσει τόσο μεγάλη αναστάτωση ορισμένες φορές σε βαθμό που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών.

CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.