Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023

Γερμανία: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και ακτιβιστών

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη δυτική Γερμανία, μεταξύ διαδηλωτών οικολόγων και αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης πολλών χιλιάδων ατόμων, με την αστυνομία να αναφέρει ότι διαδηλωτές έσπασαν οδοφράγματα κοντά σε ένα ανοιχτό λιγνιτωρυχείο.

Foto αρχείου

«Οδοφράγματα της αστυνομίας έσπασαν. Προς τον κόσμο μπροστά από το Λούτζερατ: “Φύγετε αμέσως από αυτήν την περιοχή!”», έγραψε στο Twitter η αστυνομία που ανέφερε επίσης την εισβολή διαδηλωτών στον χώρο του λιγνιτωρυχείου. Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφεραν συγκρούσεις μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Πολλές εκατοντάδες ακτιβιστές οικολόγοι είχαν συγκεντρωθεί στο χωριό αυτό της δυτικής Γερμανίας στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία, για να καταγγείλουν την προβλεπόμενη επέκταση του ανοιχτού λιγνιτωρυχείου, το οποίο έχει εξελιχθεί σε σύμβολο της αντίθεσής τους στα ορυκτά καύσιμα.

Η γερμανική αστυνομία είχε ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα να διαλύει τα οδοφράγματα και να απομακρύνει σέρνοντας ακτιβιστές που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία διαμαρτυρόμενοι για την επέκταση του λιγνιτωρυχείου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.