Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Ελληνική Κοινότητα Braunschweig - φεύγει από τους χώρους μετά από 30 χρόνια

Mε μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο facebook η Ελληνική Κοινότητα στο Braunschweig (Κάτω Σαξονία) περιγράφει για την αναγκαστική έξοδό της από τα γραφεία στα οποία είχε την έδρα της 30 περίπου χρόνια... Ενα πρόβλημα που είναι υπαρκτό σε πολλές Κοινότητες όταν δεν έχουν χώρους των Δήμων ή Κοινοτήτων.

Η ανάρτηση

Κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας Braunschweig και περιχώρων στην Hamburger Straße 267. 

Για 30 χρόνια σε αυτό το κτίριο γράφτηκε ιστορία, γιορτάστηκαν εθνικές εορτές με γλέντια, γιορτάστηκαν γενέθλια, παίχθηκε ελληνική μουσική, χορέψαμε τους εθνικούς μας παραδοσιακούς χορούς, μάθανε  τα παιδιά μας και οι σύζυγοι μας Ελληνικά. Σήμερα προετοιμάσαμε τα πράγματα για μετακόμιση … σε μια αποθήκη. 

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σακη Κουκούλα για την αφιλοκερδή παραχώρηση του αποθηκευτικού χώρου. Το μέλλον της Ελληνικής Κοινότητας, όπως την ξέραμε, είναι αβέβαιο. Το ΔΣ προσπαθεί να βρει καινούριο χώρο και στέγη , αλλά προς το παρόν δεν εχει βρεθεί λύση. Ένας σοβαρός λόγος είναι το οικονομικό θέμα. 

Ο Ελληνισμός της πόλης και των περιχώρων θα πρέπει να συμβάλει ουσιαστικά, εάν επιθυμεί να έχει το δικό του σπίτι και να μην αναγκάζεται να παρακαλάει και να χτυπά πόρτες που κωφεύουν. Υπάρχουν περίπου 2000 Έλληνες στην περιοχή. Εάν θεωρητικά δινουν απο 1 ευρώ το μήνα, θα έχουμε 2000 ευρώ το μήνα για να συντηρουμε τη δικιά νας κοινότητα, το δικό μας σπίτι και μην δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Να μπορούμε να κόψουμε τη Βασιλόπιτα μας στο «σπίτι» μας και να τηρούμε τις παραδόσεις μας. 

Να μπορούμε να έχουμε αναρτημένο το εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας και να γιορτάζουμε τις γιορτές μας μαζί με την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ανεξάρτητα εάν είμαστε ενεργά μέλη της η απλώς τηρητες της Ελληνορθόδοξης παράδοσης. Γιατί η Ελλάδα και η Ορθοδοξία πάνε μαζί τα τελευταία 2000 χρόνια, ανεξάρτητα εάν ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις και πιστεύω. Το ΔΣ είναι εδώ και χρειάζεται την ουσιαστικη και οικονομική βοήθεια όλων για να μπορεσει να κρατησει την Κοινότητα. Δεν χρειαζόμαστε τα λάικ στο φβ και τα μπράβο. Χρειαζόμαστε ουσιαστική βοηθεια. Τα μελη της Κοινότητας που σήμερα και αυριο βοήθησαν και θα βοηθήσουν στη μετακόμιση, τα ευχαριστούμε από καρδιάς. Σήμερα είμασταν μια γροθιά, όλοι μαζί! Θα πρέπει ομως να γίνουμε περισσότεροι, γιατί είμαστε περισσότεροι. 

Υ.Γ. Η υποστολή της σημαίας θα γίνει αύριο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.