Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων από τη Microsoft

Την απόλυση σχεδόν 10.000 υπαλλήλων της Microsoft έως τα τέλη Μαρτίου, αριθμός που αντιπροσωπεύει κάτι λιγότερο από το 5% του εργατικού του δυναμικού του τεχνολογικού κολοσσού, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα, σε σημείωμα προς το προσωπικό.

Σε σημείωμα προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Σάτια Ναντέλα εξηγεί ότι έλαβε την απόφαση αυτή «σε απάντηση στις μακροοικονομικές συνθήκες και στις αλλαγές προτεραιοτήτων των πελατών».

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι παρά το γεγονός ότι «οι πελάτες επιτάχυναν τις δαπάνες τους στον τομέα της πληροφορικής κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και τώρα θέλουν τη «βελτιστοποίηση των ψηφιακών του δαπανών για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα» και να «επιδείξουν προσοχή καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου είναι σε ύφεση και άλλα μέρη την αναμένουν».

Υπενθυμίζεται ότι η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2022 ότι ένας μικρός αριθμός θέσεων καταργήθηκε, ενώ ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios μετέδωσε τον Οκτώβριο ότι η εταιρία είχε απολύσει σχεδόν 1.000 υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.