Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Οργανώσεις KKE Γερμανίας: Κάλεσμα για αλληλεγγύη στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας

Σε κάλεσμα των Ελλήνων της Γερμανίας να στηρίξουν τους δοκιμαζόμενους λαούς τηςΤουρκίας και της Συρίας μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φλεβάρη προχώρησαν οι οργανώσεις του ΚΚΕ στην Γερμανία.

Η ανακοίνωση:

Οι οργανώσεις του KKE στη Γερμανία απευθύνουν κάλεσμα στους Έλληνες που ζουν  και  εργάζονται   στη  χώρα αυτή να εκφράσουν  με  όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους από τους φονικούς σεισμούς λαούς της Τουρκίας και της Συρίας. 

Μπροστά σε αυτές τις καταστροφές αποδεικνύεται ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, αλλά αντίθετα τους ενώνει η αλληλεγγύη, όπως εκφράζεται από την πρώτη στιγμή από όλους τους γειτονικούς λαούς, και που είναι μόνο όπλο και ελπίδα για τις χιλιάδες των επιζώντων.

Εργατοσυνοικίες καταρρέουν σαν τραπουλόχαρτα γιατί δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης με κριτήριο την προστασία των λαϊκών στρωμάτων. Είναι συνέπεια  μιας  πολιτικής  που αντιμετωπίζει και την αντισεισμική  προστασία   με  όρους «κόστους - οφέλους» για το κεφάλαιο και το κράτος του, μιας πολιτικής που θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή στον βωμό των κερδών,  των μεγάλων συμφερόντων και των ιμπεριαλιστικών πολέμου.

Το ΚΚΕ καλεί όλους τους Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία να εκφράσουμε έμπρακτα και με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας στηρίζοντας πρωτοβουλίες των φορέων του κινήματος (κοινότητες, σωματεία κ.ά.).

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.