Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Η τραγωδία στα Τέμπη πρώτη είδηση στα γερμανικά μέσα

Του Γιώργου Παππά (ΕΡΤ), Ανταπόκριση από Βερολίνο 

Στις πρώτες ειδήσεις στα γερμανικά μέσα είναι από το πρωί το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Επισημαίνουν τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων και τη συνεχιζόμενη επιχείρηση διάσωσης στα συντρίμμια των δύο αμαξοστοιχιών.

«Πολλοί νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα», λέει το πρώτο γερμανικό κανάλι ARD. Στην ιστοσελίδα του δημόσιου καναλιού ARD γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στον μεγάλο αριθμό σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στο σημείο του δυστυχήματος.

Στα ρεπορτάζ μεταφέρονται δηλώσεις σε ελληνικά μέσα του Κώστα Γενιδούνια, προέδρου των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, ότι παρά τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στον συντονισμό της κυκλοφορίας.

Ο ανταποκριτής του ARD στην Αθήνα, Moritz Pompl, μιλώντας στο πρωινό μαγκαζίνο «Morgenmagazin», επεσήμανε ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Ελλάδα είναι σχετικά σύγχρονο και ότι έγιναν μεν επενδύσεις σε αυτό, ασκείται ωστόσο κριτική ότι η Ελλάδα προμηθεύτηκε απαρχαιωμένες αμαξοστοιχίες από το εξωτερικό, ενώ για λόγους οικονομίας δεν εκσυγχρονίστηκαν τα συστήματα επικοινωνίας και οι μηχανοδηγοί πρέπει να είναι διαρκώς σε επικοινωνία με τα κεντρικά στην Αθήνα, λόγω ελλιπούς ψηφιοποίησης.

Οι τίτλοι των δημοσιευμάτων στις ιστοσελίδες γερμανικών μέσων:

Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Περισσότεροι από 30 νεκροί, το σημείο του δυστυχήματος μοιάζει με έναν τόπο με ερείπια»

Spiegel: «Σύγκρουση δύο τρένων – πολλοί νεκροί και τραυματίες».

Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (RND): «Μετωπική σύγκρουση: τουλάχιστον 36 νεκροί σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα».

Bild: «Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα -Πάνω από 30 νεκροί»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.