Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

TUI: "Τέλος η εποχή των φθηνών πτήσεων και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής"

Επικεφαλής της TUI Sebastian Ebel: Γιατί οι διακοπές γίνονται πιο ακριβές και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αποτελούν παρελθόν»

Στη συνέντευξη του επικεφαλής της TUI, Sebastian Ebel, στον επικεφαλής συντάκτη θεμάτων Πολιτικής Burkhard Uhlenbroich αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Ο επικεφαλής του τουριστικού Ομίλου TUI, Sebastian Ebel, πιστεύει ότι η εποχή των φθηνών πτήσεων έχει οριστικά τελειώσει και προειδοποιεί για υψηλές τιμές και για το τέλος των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής. Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι Γερμανοί δεν θα κάνουν διακοπές.

Αντίθετα, η TUI καταγράφει εξαιρετικά υψηλή ζήτηση το πρώτο καλοκαίρι μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, τονίζει ο Ebel, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρατήσεων. «Σε ορισμένα θέρετρα διακοπών δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου διαθέσιμα δωμάτια, για παράδειγμα σε δημοφιλή ξενοδοχεία στα νησιά της Κω, της Κρήτης ή της Ρόδου. Αντίθετα, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια στη Μαγιόρκα, την ηπειρωτική Ισπανία και την Τουρκία», τονίζει ο επικεφαλής της TUI.

Γενικά το 2023 «δεν θα είναι καλοκαίρι των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. «Αντίθετα: Λίγο πριν την αναχώρηση, οι τιμές θα είναι μάλλον υψηλότερες παρά χαμηλότερες», λέει ο Ebel. Με δεδομένο μάλιστα «τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν ότι γίνονται πολλές κρατήσεις κοντά στην ημερομηνία του ταξιδιού, οι μεγάλες προσφορές της τελευταίας στιγμής θα είναι η απόλυτη εξαίρεση».

Σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια υπάρχει και το επιπλέον πρόβλημα της μείωση της χωρητικότητας στα αεροδρόμια. Η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. «Γι’ αυτό και αυτές οι φθηνές προσφορές στο πλαίσιο προωθητικών ενεργειών δεν θα υπάρχουν πλέον όπως παλιά», ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της TUI.

Παρ’ όλα αυτά, θα υπάρχει και φέτος η δυνατότητα φθηνών διακοπών: «Χώρες όπως το Μαρόκο, η Τυνησία, η Κύπρος και η Ταϊλάνδη παρουσιάζουν μόνο μικρές αλλαγές στις τιμές τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε ορισμένες μεσογειακές χώρες, όπως η Ισπανία, οι τιμές είναι φθηνότερες απ’ ό,τι στη Γερμανία».

Αναφερόμενος στα χρήματα που οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν φέτος για τις διακοπές τους, ο Ebel κάνει λόγο για «κατά μέσο όρο 1.200 Ευρώ το άτομο». Πάντως, «οι πελάτες μας που κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων θα κάνουν και φέτος».

Ερωτηθείς για τις εκλογές της επόμενης εβδομάδας στην Τουρκία και την επίδρασή τους στην τουριστική ζήτηση, ο επικεφαλής της TUI δηλώνει: «Στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας, οι άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία τους παραθεριστές από τη Γερμανία. Οι επισκέπτες στην Τουρκική Ριβιέρα αισθάνονται κάτι περισσότερο από καλά. Εδώ και χρόνια συνεργαζόμαστε στενά με πολλούς ξενοδόχους και πράκτορες και αυτό θα συνεχιστεί. Ο Τουρισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της Οικονομίας της χώρας».

Ο Ebel εμφανίζεται βέβαιος ότι στα γερμανικά αεροδρόμια δεν θα παρατηρηθούν τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ διαβεβαιώνει ότι η TUI πρόσφατα αποπλήρωσε την κρατική βοήθεια ύψους περίπου 4,3 δις Ευρώ που έλαβε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Κατά τη φετινή δε χρονιά, προσδοκά σημαντικά κέρδη.

Ο ταξιδιωτικός Όμιλος με έδρα το Ανόβερο είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και απασχολεί 60.000 εργαζομένους. Το 2022 πραγματοποίησε πωλήσεις περίπου 16,5 δις Ευρώ και είχε λειτουργικό αποτέλεσμα 409 εκ. Ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.