Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Γερμανία: Κριτική κατά Σολτς για ένα «αστείο» σχετικά με τη μετανάστευση

Εντονη κριτική δέχθηκε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς για ένα «αστείο» που είπε για τη Γερμανία και τους μετανάστες στο Συνέδριο της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Νυρεμβέργη.

Ο Σολτς είπε ότι «η Γερμανία θα πρέπει να έχει μια μεγάλη παραλία στη Μεσόγειο. Γιατί στην πραγματικότητα, περισσότεροι πρόσφυγες που έρχονται στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου φτάνουν στη Γερμανία παρά στις επιμέρους χώρες που συνορεύουν με τη Μεσόγειο».

Η ανθρωπιστική οργάνωση Sea-Watch επέπληξε τον Σολτς, υποστηρίζοντας ότι «όποιος μπορεί να γελάσει μ’ αυτό δεν πρέπει να κυβερνά ένα κράτος».

Η Sea-Watch που ασχολείται με τη θαλάσσια διάσωση προσφύγων επέκρινε τον Γερμανό καγκελάριο λέγοντας ότι όταν έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1.150 θάνατοι μόνο το 2023, δεν μπορεί  το μόνο πράγμα που σκέφτηκε ο καγκελάριος να είναι ένα «κακό αστείο».

Ο βουλευτής του CDU στην Bundestag Ματίας Χόιερ έγραψε επίσης στο Twitter: «Ειδικά ένας καγκελάριος δεν πρέπει να κοροϊδεύει τα δεινά των ανθρώπων».

Στο ίδιο πνεύμα, η Λίλι Μπλάουντζουν, μέλος του Προεδρείου του Εκκλησιαστικού Κογκρέσου, έγραψε στο Twitter: «Ένας σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος δεν πρέπει ποτέ να μιλάει έτσι για αυτούς τους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.